Trim-4-Eldre.com Forum
Fremside>>Generelt>>Eventyret om Svindler-Luigi

avatar Jr.
junior@schanche.com
02.12.2014, 23:05:12
5873 meldingerSiden T4E har en så god tradisjon for fiktive historier, tenkte jeg å fortelle ett eventyr jeg også. Enhver likhet med eksisterende personer er selvsagt helt tilfeldig.

Det var en gang en liten tjukkas som så gjerne ville men ikke helt fikk det til. La oss kalle ham ...-Luigi-...
Luigi hadde en vanlig jobb og en vanlig inntekt, men ville så gjerne være storkar sammen med de andre gutta. Han var ikke fremmed for å spandere en runde, og gikk gjerne på fest og på byen.

De aller største gutta drev med en skikkelig dyr sport, la oss kalle den ...motocross... Her var utstyret viktig, og masse effekt måtte til, men prisen på dette var veldig høy, ikke noe en vanlig mann kunne ta seg råd til. Alle de som drev med dette på hobbybasis forstod at man måtte ofre noe annet for å kunne oppleve den gleden det var å kjøre ---motocross---. Men ikke Luigi. Der var det fremad i alle retninger, og etter hvert så var kontoen helt tom i begynnelsen av hver måned.
Luigi hadde fortsatt god lønn og så ikke problemet. Han solgte huset sitt, og betalte ut samboer slik at det hverken var gjeld eller noe overskudd igjen. Så flyttet han sammen med en gjeng muntre venner og festet hele våren, sommeren og høsten i ett hus i nabokommunen -Månen-. Livet var dyrt men godt, og morgendagen var det ikke noen grunn til å tenke på. Men alle gode ting kommer til en ende, og utpå høsten flyttet vennene fra hverandre, og Luigi fikk leid seg en leilighet i Stavanger, hos en venn, la oss kalle ham -husverten-.

Luigi kjørte en del løp med sin gamle -motocrossykkel-, men denne holdt ikke mål, og han klarte ikke å reparere den skikkelig. Ikke gøy, så da fikk man heller gå til anskaffelse av en vinner -motorsykkel-, slik at han kunne få kjørt. Det var bare ett problem, kontoen var tom. Ikke noe problem tenkte Luigi, jeg finansierer den med ett -motorsykkel-lån. Som sagt så gjort, selv om rådgiverne i sporten hans advarte på det sterkeste mot det, de mente det var galskap å låne 300.000+ for å kjøpe ett leketøy.

Motorsykkelen kom, og driftskostnadene var lave det første halve året. Så begynte de å stige, og kontoen var fortsatt tom. Luigi fortsatte å bestille deler, men sluttet å betale for dem. Ett sted måtte jo alt utstyret lagres, men å betale leie for verkstedet var ikke prioritet. Etter hvert gikk motorsykkelen i stykker, og det tok lengre og lengre tid for hver gang den ble reparert. Ikke så rart, det begynte å bli vanskelig med kreditt rundt forbi.

Men Luigi visste råd, han hadde nemlig oppdaget at det gikk an å vinne store penger på spill. Storkar som han var, skrøt han ofte av de store gevinstene han vant, og viste frem vinnerkvitteringer skrevet ut fra internett. Tur til SEMA i Las Vegas tok han seg også råd til, selv om han visste at det ikke var penger til det. 10-14 dager i Las Vegas koster da ikke så mye penger....

Utover det herrens år 2014 begynte husverten å ane ett visst bekymret drag over ansiktet på Luigi. Husleien, som var det husverten holdt mest hellig, begynte å komme upresist, først noen dager for sent, så i form av kontanter. Luigi hadde alltid en forklaring parat, som oftest var det feil i banken, eller feil med lønna, eller feil med noe annet. Husverten la ikke så mye i det, pengene kom jo.

Utover våren begynte husverten å ane mer om problemene til Luigi. Han holdt seg mye i ro inne, og hadde ikke så mye sosial omgang lengre. I Mai forsvant plutselig bruksbilen hans, Luigi kunne berolige med at den ikke var passert EU og derfor blitt solgt. Luigi spurte derfor ofte om å få låne en av bilene til husverten, han skulle til lege, skulle ut å se på ny bil, skulle hente noe, skulle hjelpe noen, ja det var ikke måte på hva Luigi måtte gjøre. Et godt stykke inn i Juni fikk husverten nok, og tok en alvorsprat med Luigi om låning av biler. Da tok det slutt, og så dukket det opp noen andre biler i stedet for, gamle vrak som tydelig trengte reparasjoner.

Mot slutten av Juni fikk husverten en merkelig melding på Facebook, Luigi tok kontakt kl 23.15 på kvelden, og lurte på om ikke husverten kunne reise i minibanken for å ta ut penger til ham, siden han ikke fant kortet sitt. Så skulle Luigi overføre direkte til kontoen hans. Husverten var en klok mann, og takket pent nei til tilbudet, han ante ugler i mosen.

Etter som sommeren skred frem, oppdaget husverten at det ikke bare var ham Luigi hadde bedt om penger. Husvertens svoger var også blitt bedt om penger, og hadde velvillig lånt ut. Det var bare ett problem, pengene kom aldri inn på svogerens konto. Etter ett husmøte fant Husverten og svogeren ut at det eneste som nyttet var å mase. Unnskyldningene var mange og varierte, men til slutt fikk svogeren tilbake nesten alle pengene sine. Masetaktikken hjalp for flere igjennom sommeren, men husverten fryktet at de fikk betalt med nye lånte penger.

I mellomtiden opplevde husverten mer og mer uro. Mange visste at Luigi bodde hos husverten, og i August tok mange kontakt for å høre om han bodde der fortsatt, alle hadde gitt ham penger mot løfte om straks å få tilbakebetaling på konto. Ingen hadde mottatt noe.

På ett nettsted for motorinteresserte begynte det å komme tråder om pengeutlåning til Luigi, og eieren av nettstedet hadde telefonterror fra Luigi for å få disse fjernet. Eieren av nettstedet hadde også utestående hos Luigi, og aksepterte å fjerne trådene mot at Luigi gjorde opp med ham og de som hadde startet tråden. Dessverre så gjorde aldri Luigi opp med eieren av nettstedet.

En av vennene fra huset på -Månen- hadde hjulpet Luigi med å få ny jobb i løpet av sommeren. Hans nye kolleger ble straks bedt om å låne ut penger, ja selv hans nye sjef fikk forespørsel. Det ble også spurt om de var interessert i å kjøpe billig øl, Luigi hadde visst tilgang på uante mengder med smugler-øl. Alt mot forskuddsbetaling, selvsagt.
I løpet av August og September ble det klart at Luigi hadde store problemer med å gjøre opp for seg noe sted. Han satte ny rekord i å ha spysyke på jobb, ja ny rekord i å ha fravær faktisk. Ledelsen i bedriften var ikke imponert, og vennen fra -månen- fikk noen henvendelser angående Luigi.

Vennene fra huset på -månen- bestemte seg for å dra på guttetur, og i den forbindelse takket Luigi nei til å være med. Mens de 7 vennene satt i hyggelig passiar kom det frem at Luigi skyldte dem 91000 alene. Her var det tydeligvis problemer, og når vennen fra Månen kom tilbake på jobb var det tydelig at Luigi sin jobb hang i en tynn tråd. Vennen begynte å sjekke, og tok kontakt med sin gamle venn Husverten, som kunne supplere med alle opplysningene han hadde.

Gode råd var dyre, så vennen og husverten bestemte seg for å forsøke å redde Luigi. De arrangerte en intervensjon, der 13 av Luigis venner dro hjem til husverten, og tok med seg Luigi opp for å prøve å snakke ham til rette. I løpet av intervensjonen ble alt de fryktet bekreftet, Luigi hadde lurt til seg penger fra den gamle jobben, den nye jobben, venner, familie, og kriminelle. Sistnevnte er slike man ikke bør skylde penger. Alle som var der hadde en historie om hvordan Luigi hadde lurt dem, noen hadde beløper på over 40.000 utestående. Det kom også frem at det var forbrukslån på mange hundre tusen, namsmann, og forliksråd over en lav sko, samt at for å slukke en brann med noen som hadde kjøpt smugler-øl hadde Luigi svindlet til seg vanlig øl i en butikk for over 80.000, for å kunne dele dette ut til de som truet mest.
Luigi blånektet først, men måtte etter hvert innrømme at han hadde spilt bort de lånte pengene. Det går an å kjøpe forhåndsbetalte kort i matbutikker, og slik omsatte han raskt kontanter i spillekort, som igjen gav kortsiktig lykke på internett... Luigi mente selv han hadde spillet bort minst 3-400.000... Husverten gjorde en kjapp beregning som tilsa at Luigi de siste 2-3 årene hadde forbrukt mellom 2 og 3 millioner kroner.... Gjelda var nok minst 1,2....

Etter intervensjonen tok husverten Luigi med seg hjem til foreldrene, og tvang ham til å fortelle det samme til foreldrene som var kommet frem under intervensjonen. På spørsmål om samlet skyld regnet Luigi med at det dreide seg om 1,2 millioner. Ett enormt beløp. Han hadde lånt penger av absolutt alle, inkludert supportergjengen til det lokale -LandHockey-laget, og kolleger fra både fjern og nær.

Husverten sørget for å bringe Luigi til jobb dagen etter, slik at han kunne få reddet denne. Etter møte med sjefene sine sa Luigi selv at han hadde fått 2 måneders ekstra prøvetid og en siste sjanse. Dette var en Torsdag. Fredag gikk fint, og så kom helgen. Mandag morgen var Luigi igjen spysyk. Det var han også Tirsdag, og Onsdag, og på Torsdag lå oppsigelsen fra jobben i posten. Luigi var arbeidsledig.

Dette var begynnelsen på slutten. Inntektene skrumpet inn, og spilledjevelen ville nok ha sitt. Men det ville også alle de Luigi hadde lånt penger av. Etter hvert ble de lei av løgner og utsettelser, og gikk videre med gjelden. Noen til forliksrådet, andre til mer direkte håndgrep. Snart opplevde husverten ett renn på døra av folk som lurte på om han bodde der, noen av disse hadde slike jakkemerker på ryggen. Familien til husverten kjente seg utrygge, begynte å låse dørene og å se seg over skulderen om det var noen der som var på jakt etter Luigi.

Blant vennene til Luigi fantes det også folk som hadde kontakter innen det kriminelle miljøet. De hørte at han skulle tas, og for å hjelpe av litt på situasjonen kjøpte de opp noe av gjelden hans. Dette var nødvendig for å berge helsa hans, men skulle vise seg å ikke være noe godt trekk for dem. De avtalte med Luigi at han skulle selge deler fra -motocross-sykkelen- for å forsøke å dekke inn gjelden så godt som mulig. Dagen etter at avtalen var gjort dukket det opp en annen småkriminell kreditor som hadde papirer på at han hadde kjøpt/overtatt sykkelen. At bilen nå fremstod som ett vrak etter 2 år uten tilsyn og strippet for motor, gir og drivverk, hadde ingen regnet med. Kreditoren rasket med seg restene, og vennene til Luigi fikk ingen ting. De var ikke noe fornøyde...

En dag i begynnelsen på November må noe ha skjedd. Husverten kom hjem til en mørk leilighet, Luigi var borte. Etter litt etterlysning fant husverten ut at han var hjemme hos foreldrene, og ikke på havets bunn. Det ble etter hvert tydelig at noen hadde vært på besøk og skremt han så kraftig at han ikke lengre ville bo hos husverten. Etter en liten uke ble han også kastet ut fra foreldrene, med beskjed om å klare seg selv. Siden har ikke husverten sett ham, men satt igjen med en leilighet full med Luigi sine ting, og ett renn på dør og telefon etter ham.

Det ble etter hvert klart at Luigi hadde funnet husvære hos noen andre i området. Hvor fikk husverten ikke vite, men via andre fikk han beskjed om at Luigi hadde flyttet og at leiligheten var tom. Husverten beklaget seg til Luigi sin onkel, og mirakuløst nok ringte Luigi like etterpå, for å si opp leiligheten og fortelle at han straks skulle tømme den, vaske ut og betale leie også for Desember.

Husverten var vant med løgnene til Luigi, og festet ikke noe særlig lit til det han sa, men lot ham få en siste sjanse til å holde sine løfter. Den første desember kom og gikk, og ingen leie kom. Husverten låste seg inn i leiligheten for å se at den var tom, og ble møtt av ett grusomt syn. Hele leiligheten bar preg av at Luigi hadde dradd derfra med ett voldsomt hastverk, klær og halvspist mat fløt utover og vaskekosten hadde ikke vært i bruk på månedsvis. Husverten ristet på hodet, forbannet seg over å nok en gang ha gitt Luigi tillit, og tok en telefon. Ett par timer seinere stilte de ekte vennene til husverten opp for å være med å tømme leiligheten.

Leiligheten var en historie for seg, men høydepunktene er skitt overhalt, halvspist mat som hadde råtnet i ei uke, skitne kjørler og kjøleskap, ei seng som fikk vennene til husverten til å brekke seg, og selvsagt den obligatoriske "luksusfellen" haugen med uåpnede og delvis åpnede brev merket "namsmannen", "inkasso", "forliksrådet", "oppsigelse", "siste varsel" osv osv. Det ble tilslutt en hel søppelsekk med dokumenter.

Alt ble pakket på noen timer og kjørt til foreldrene, som ikke var spesielt interessert i å overta problemene, men forstod at husverten følte seg sviktet og bedradd. Via sine kontakter hadde husverten også funnet ut at Luigi hadde mistet førerkortet i 3 måneder etter å ha krasjet bilen sin uten forsikring i Mai. Han hadde altså snyltet og lånt biler av husverten i månedsvis uten å ha førerkort.

Husverten må gi Luigi kreditt for at han ikke har gjort forskjell på noen, han har svindlet og bedradd alle, perifere bekjente, enslige trygdede alenemødre, familiefedre, kolleger, venner, familie, kriminelle, husverten selv, ja alle har måttet betale for at Luigi skulle ha det gøy.

Epilog:
Mens husverten og vennene sitter drikker kaffe etter vel utført ryddejobb, ringer telefonen til husverten. Det er en kar fra Kristiansand som lurer på om en Luigi bor på denne adressen fortsatt. Han trenger å vite det til en politianmeldelse. Husverten svarer at han akkurat er kastet ut, hvorpå Kristiansandsmannen svarer at han har kjøpt en MAC av Luigi på ett kjent nettsted med gratis annonser på "torget" for kjøp og salg, og betalt forskudd på 9000, men aldri fått denne. Husverten må fortelle Kristiansandsmannen at han nok dessverre har blitt svindlet, som så mange mange andre. Tidligere i helga har det vært en kjenning av en kar som også har blitt lurt for noe elektronikk på døra til husverten, også han har betalt forskudd for noe han ikke har fått.

Snipp snapp snute, så sitter vel svindler-Luigi på ett fly på vei mot utlandet og ler av oss alle nå, eller så har feil folk fått tak i ham og han er "ute"....

Slik var altså eventyret om Svindler-Luigi. Var ikke det en god historie, selvsagt kun fri fantasi!


avatar Tommy

02.12.2014, 23:22:52
11133 meldinger

Tragisk

Tommy
'09 BMW M3
'17 BMW 118i M sport
'06 VW CADDY


Only when we risk death, do we feel most alive

avatar Cooper S

02.12.2014, 23:42:23
3707 meldinger

Hm, at det går ann....

Ford Mondeo '06

avatar Jr.
junior@schanche.com
02.12.2014, 23:43:15
5873 meldinger

Ja, dette er så livaktig at man skulle tro jeg hadde opplevd det selv..........

avatar BilGalen

02.12.2014, 23:45:49
242 meldinger

Dette handler om Tor Arild Mario Hansen, ikke sant?

avatar Blodstrupmoen
arne@blodstrupmoe...
02.12.2014, 23:46:28
11995 meldinger

Det er jo bare trist.

--Time vill sjåvv--
(Oo=V=oO)

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
02.12.2014, 23:52:39
44927 meldinger

Så han oppdaterte sin nye facebook-profil for mindre enn et døgn siden, så de har ikke fått tak i ham ennå.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar Sir hakkespetten

02.12.2014, 23:53:49
3130 meldinger

Herregud det komme te å bli lagt ein dokumentar om han her såkalte Luigi

Toyota Landcruiser

avatar Arne
arneragde@yaoo.no
03.12.2014, 05:23:14
11068 meldinger

Ja, unnskyldningene var mange. Men eg tjente en god slant på å låne han penger så det spørs ofte hvordan man spør ;-)

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar -stig-
stig-a@hotmail.com
03.12.2014, 08:12:00
2631 meldinger

Trist hele greia smiley

93' Mazda Rx7
13' Mercedes E-klasse

avatar Richard

03.12.2014, 08:31:29
7995 meldinger

Ren flaks at jeg fikk pengene tilbake forstår jeg.. Det er jo synd på gutten! Han sliter åpenbart og sjansen for at kan kommer seg på bena i igjen er liten.. Og jeg forstår godt de som sitter igjen som svarteper som ville hjelpe en venn..

tipper han har kommer seg til syden... får seg jobb på en bar og lever fra hand til munn og kanskje han faller for fristelsen til å svindle nye venner og bekjente der etterhvert.. drømmen er sikkert å vinne storgevinsten og gjøre opp for seg er nok der!Richard

avatar Bjorn78

03.12.2014, 09:56:50
9 meldinger

Jeg er en av "Hans nye kolleger ble straks bedt om å låne ut penger"...

Historien jeg fikk servert var at minibanken hadde slukt kortet og "Luigi" skulle på hyttetur. "Luigi" skulle overføre penger med en gang, men om jeg kunne låne "Luigi" 4000,- så "Luigi" kom seg avgårde på tur. Fra pulten min kunne jeg jo kaste binders i hue på "Luigi"... Så det kunne jo ikke være noe problem?? Og dessuten var jo "Luigi" en god kompis av en av de andre her... En helvetes bra hyttetur bare?

Så jeg svinge innom minibanken å hentet ut 4000,- fra mitt kredittkort. Var vel ikke noe problem, pengene var jo på tur så de skulle inn på kredittkortet på mandagen...

Dette var tidlig i august. Og jeg er ekspert på å glemme av slikt...

Var i kontakt med "Luigi" 25. november. Jeg sa at jeg regnet med at "Luigi" var mann nok til å gjøre opp for seg. Da lovte "Luigi" dyrt og hellig at "Luigi" skulle gjøre opp for seg.

Måtte innom nettbanken å sjekke da "Luigi" fikk siste lønn fra jobb sist mandag. Man er da optimist til siste slutt... (Hvorfor gidder jeg???)avatar André

03.12.2014, 11:41:55
5482 meldinger

Tror noen må oppdatere denne litt...


picture

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Tommy

03.12.2014, 15:04:38
11133 meldinger

Tror du traff spikeren på hode der Andrè

Tommy
'09 BMW M3
'17 BMW 118i M sport
'06 VW CADDY


Only when we risk death, do we feel most alive

avatar Frk84

03.12.2014, 21:06:23
1 melding

Voksne dåkkår e... Sparke ein så allerede ligge nere.

avatar italieno

03.12.2014, 21:12:27
1338 meldinger

Holder heldigsvis på å drukne i gjeld og hadde ingenting å låne ut når han ringtesmiley

Håper han treffer ei dame som setter ballene i klem slik at han klarer å ordne opp. Det er et helvete å skylde penger til venner og ikke ha penger til å betale,

http://www.sau.no/

avatar GULL

03.12.2014, 22:20:45
16129 meldinger

Sette ballene i klem? Hadde DU klart å hoste opp 1,2mill fra ingenplass om noen satte dine baller i klem?
Dette er bare tragisk...

avatar Cooper S

03.12.2014, 22:31:25
3707 meldinger

E jo e sjikkeligt sjekketriks då, 1,2 mill i gjeld (and counting?) og har lurt ca alle.... E nok bedre med te brød då:-)

Men å sparke ein så ligge nere... Vett nå ikkje det, det virke jo som di feste håbe at han tar te ved, å begynne å ordne opp. Å det skade vel ikkje å advare andre om kossen han e, sånn at di ikkje blir lurte?

Ford Mondeo '06

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
03.12.2014, 22:54:50
44927 meldinger

Å hoste opp 1.2 millioner på kort sikt er neppe realistisk, men det burde være mulig å få til en livsstilsendring der økonomien går i pluss, så ikke gjelden blir større.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar Jr.
junior@schanche.com
03.12.2014, 22:59:47
5873 meldinger

Jeg har fått en klage fra en som mener at denne historien handler om ham, kan ikke forstå det, dette er jo ett eventyr, så det blir stående. Og om noen ikke skulle la seg lure av svindlere pga denne gode historien, så er jo det egentlig bare en bonus.


avatar André

03.12.2014, 23:30:01
5482 meldinger

@Frk84 Herregud, er du en av dem som forsetter å låne idioten penger eller? Siden du er så mye mer voksne enn oss som har lånt idioten penger i god tro om at han snakker sant og skal betale han tilbake, hva mener du at vi skal gjør nå etter at alt dette har kommet frem? Late som ingenting har skjedd og bare klappe han på skulderen å så si at alt alt går bra? Det er NETTOPP derfor at han har forsatt slik som han har gjort i lengre tid, fordi han har ikke fått føle konsekvensene av å utnytte bl.a sine nærmeste på det groveste.

Jeg er ikke en person som ser vondt i andre men ja, etter det denne personen har klart å gjøre det siste året mot venner, familie, kolleger osv, mennesker som har i god tro hjulpet idioten så fortjener han virkelig å bli sparket mens han er nede...

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Egil S

04.12.2014, 00:46:33
7581 meldinger

Det var så ille ja, forsto jo i sommer da trådene dukket opp at dette ikke var bra.

har heldigvis ikke vært involvert i dette, siste jeg hadde noe med Luigi å gjøre var over 3 år siden da jeg kjøpte noe olje i garasje lokalene til -husverten-.

Høres ut som dette er for mye for luksusfellen å svelge også.
-1,2 mill, betalingsanmerkninger, arbeidsledig, ettersøkt i kriminelle miljøer, "utstøtt" av familie, uten venner og et aldeles knust rykte.

Ikke det beste utgangpunktet nei.
Får håpe det blir en løsning som ikke fører til varige mèn eller værre, selv om det nok blir en lang vei å gå.

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar Arne
arneragde@yaoo.no
04.12.2014, 08:01:10
11068 meldinger

1,2 mill er vel ikke mer enn årsbudsjettet hans i McDonaldsmenyer. Så dette bør jo kunne bli bra både for de rundt han og hans eget kolestrolnivå.

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar Egil S

04.12.2014, 08:19:35
7581 meldinger

1,2 mill skulle vel bety en inntekt på ca 2 mill før skatt.
med en normal inntekt så tar det nok fort 10+ år å betale ned den gjelden, og her er det sikkert ikke mulig å få rentefradrag på gjelda heller.

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
04.12.2014, 08:39:37
44927 meldinger

Mest sannsynlig vil nok mange av kreditorene måtte innstille seg på at pengene er tapt.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar Sir hakkespetten

04.12.2014, 09:25:40
3130 meldinger

@ Andre, det e sikkert Luigi som e frk84

Toyota Landcruiser

avatar Egil S

04.12.2014, 09:57:30
7581 meldinger

Ove, det er nok ganske sikkert.
men det virker jo som enkelte kreditorer er folk du helst ikke tuller med, og at andre kreditorer har solgt sin gjeld til disse.
Nå er ikke denne typen mennesker kjent for å gi opp å få tilbake pengene sine, og enten betaler man eller så er det fare for helsa.

Tenker på dette utsnittet i eventyret.
"Snart opplevde husverten ett renn på døra av folk som lurte på om han bodde der, noen av disse hadde slike jakkemerker på ryggen."
Er vel en overhengende fare for at disse kjørte MC og ikke tilhørte et eller annet idrettslag.

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar JOE
emircdnim@otmail.com
04.12.2014, 10:28:22
999 meldinger

Jakkemerker..kan jo ver natteravnene smiley

avatar Jr.
junior@schanche.com
04.12.2014, 10:32:13
5873 meldinger

I forbindelse med dette har det dukket opp en prinsipp-diskusjon. Hvem trenger beskyttelse, fremtidige ofre eller gjerningsmannen?

Det synes naturlig at all mulig hjelp er forsøkt gitt en slik gjerningsmann, men vedkommende klarer tydeligvis ikke å stoppe spilling, og mangler moralske verdier når det gjelder forskjellen på mitt og ditt. Når er det da gjort nok feilede forsøk på å hjelpe, når kan man foreta seg noe for å beskytte fremtidige ofre?

Etter min erfaring må avhengige gjerningsmenn knekke fullstendig sammen før de kan hjelpes og bygges opp igjen, kan det å henge noen ut på internett være ett bidrag til å få gjerningsmannen i kne, til å innse at han selv må stoppe?

Er slikt som dette egentlig ett forsøk på å speede opp denne prosessen for gjerningsmannen?


avatar Arne
arneragde@yaoo.no
04.12.2014, 10:44:33
11068 meldinger

Eg støtter deg i hvert fall fullt ut med dette eventyret ditt.

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar Bjorn78

04.12.2014, 11:56:47
9 meldinger

Jeg synes det er synd at saken har kommet dit den har, men jeg mener det er viktig å beskytte framtidige ofre.

Det er indirekte også å beskytte gjerningsmannen da det kan hende noen her inne har venner med jakkemerker som er villig til å ta over gjeld.

Det er kanskje ikke de "store" summene hver for seg (noen store poster er det jo også), men jeg er nokså sikker på at de med jakkemerkene kan være villig til å refinansiere alt inn i en pott, slik at "Luigi" har en kreditor å forholde seg til. Utenom de offentlig registrerte altså.

JR: Du er dyktig å skrive! Det er en trist historie, men jeg mener den bør fortelles. At enkeltpersoner kopler historien til gitte navn må de jo selv stå for.

Jeg har vist den fram hjemme til sjefen bare for å vise at det er ikke bare jeg som sitter med skjegget fult av postkasser.

avatar GULL

04.12.2014, 12:49:46
16129 meldinger

Har han slettet facebook og flytta til thailand??

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
04.12.2014, 12:54:29
44927 meldinger

Han har laget ny facebookprofil.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar André

04.12.2014, 15:08:21
5482 meldinger

Ja, han ble vel lei av alle som hele tiden maste etter penger...

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar italieno

04.12.2014, 15:39:21
1338 meldinger

Siden personen ikke er nevnt med navn, og det bare er de som kjenner Luigi og som da kunne fått spørsmål om penger som forstår kem det er så er det greit å la historien stå.

Da slipper han å få mer gjeld til venner og bekjente, og venner og bekjente slipper å miste penger.

http://www.sau.no/

avatar Sir hakkespetten

04.12.2014, 16:44:17
3130 meldinger

Den verste kreditoren e uden tvil Arno Ragdosmiley

Toyota Landcruiser

avatar Adolf

05.12.2014, 01:05:58
1 melding

Har en kjøter som nok ska klare å sniffa den der sniggelen fram fra snigglahuset sitt

avatar Egil S

05.12.2014, 02:03:06
7581 meldinger

ja jeg så han ikke var på vennelista mi på Facebook lengre.
Nå ble ikke jeg jeg spurt om noe lån heldigvis.

Historien er såpass "anonym" at det bare er vi som kjenner til ham som vet hvem dette faktisk er, så ser heller ikke noe problem med å la den stå.

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar André

05.12.2014, 09:30:10
5482 meldinger

Ikke at jeg helt vet hvem er det snakk om her men jeg mener at navnet til Luigi er nevnt her, bla i post nummer 4 og så er det et STORT bilde med både navn og bilde av denne idioten.

Men det er viktig å skille mellom fantasi og virkelighet her siden historier som dette kan kun eksistere i fantasien.

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Furre

09.12.2014, 10:55:53
2221 meldinger

Sattan, trudde ikkje det va gått så gale... Utrulig synd at ein så trivlige person klare å kødda det t så kraftig for seg sjøl... Bra at du skreiv dette her jr. eg va ein av dei så blei lurte men fekk pengane igjen itte møye mas. Får håba ingen av dei an lurte for større summar sitte igjen me store problemer..

avatar GULL

10.12.2014, 18:15:14
16129 meldinger

Nei, å bli svindlet for 5000-70.000 er jo helt uproblematisk......

avatar André

10.12.2014, 23:17:22
5482 meldinger

Apropo svinderjævler, er det noen som vet noe mer om hva han her Luigi driver med om dagene?

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar BAE

11.12.2014, 08:59:39
6306 meldinger

Denne historien minner litt om historien om VR Alexander i litt mindre skala. Den endte tragisk.

Håper Luigi forstår at det aldri er for seint å gjøre det rette.

Turbo 5 sound addict
10' Ford Focus RS
14' Mazda CX-5 AWD

avatar H_c

11.12.2014, 13:22:52
23582 meldinger

Hvem er vr alexander??

GOLF R
Team MONNJUICE!!

avatar BAE

11.12.2014, 13:49:38
6306 meldinger

Sakset fra tråden min om denne svindleren:
..........................................................................................................
Det handler om fyr som ikke eide nåla i veggen som har sjarmert seg inn i pengesterke kretser og LA og Las Vegas. I lengre perioder har han fått låne en trimma Porsche Carrera GT av en med alt for mange biler. GT'en sammen med fine klær og et stort repetoar av løgnhistorier har gitt han stor kredibilitet. Til slutt har han svindlet venner for større beløp ved å få de til å investere i noen av hans prosjekter. Gjengangeren er at han selger ting han ikke eier ved hjelp av forfalskninger. Og han hadde en falsk charity side på nett der folk kunne donere penger.

Alle trodde han var rik. Han har brukt flere navn og forskjellige dekkhistorier. Dekkhistoriene har stjålet fra vellykkede mennesker han har blitt venner med. Bil ser ut til å vært den røde tråden. Men i tillegg til å operere med svindel og flere etternavn poster han bilskrytevidoer (med lånte/stjålne biler) på egen nettside under navnet VR Alexander. Der har han fått en stor tilhengerskare av beundrere siden han råner rundt i en CGT. Det hele blir krydret med at han har barn med en dame i Las Vegas og ventende barn med en forlovet i LA. Ingen vet om hverandre.

Hvis du leser bloggen er det to kategorier folk; de som ikke har blitt svindlet (ennå) og synes han er en fantastisk person og de som har blitt svindlet av han og ikke sett han igjen (etter et vennskap) og hater han. Fasinerende nok skjønner han som eide Carrera GT'en at han blitt svindlet og lurt, men at fortsatt setter mannen veldig høyt. Sier litt om hva slags svindler type dette har vært.
.............................................................

Han døde i et bakkeløp i 2010. Han gikk for fartsrekort på et kontrollpunkt i løypa i en 996TT. Usikker på om det var bremsespor i det hele tatt.


Turbo 5 sound addict
10' Ford Focus RS
14' Mazda CX-5 AWD

avatar 91NSX#60

11.12.2014, 13:50:07
944 meldinger

http://lmgtfy.com/?q=vr+alexander

2006 Honda Ridgeline
1991 Honda NSX
2009 Volvo V50 (Kånebil)

avatar Sapphy

15.12.2014, 11:53:01
31618 meldinger


Eg irriterer meg på alle "snillistene" som ikke har våget kreve pengene sine tilbake umiddelbart etterhvert som de avslørte svindelen. Hadde de gjort det hadde muligens ikke hullet blitt så dypt.Livin la vida sofa


avatar RonnyL

15.12.2014, 13:27:59
4006 meldinger

Kanskje disse kan hjelpe med utestående:
http://www.torpedoinkasso.no/

Spesielt han innkreveren med navn Birger "Beinrester" Ågotsen virke skummel!
Som dere ser er han tidligere straffedømt for blant annet forbikjøring i høyre felt og vold mot seg selv.

“Good judgement comes from experience, and a lot of that comes from bad judgement”

avatar Rune B

15.12.2014, 21:26:30
2830 meldinger

Det er relativt seriøst også, 😉

VW E-UP! 14
VW Touran 16

:::Verden er stadig i endring:::

avatar Cooper S

19.12.2014, 22:53:49
3707 meldinger

Eg ser det står ein litt sleden Subaru me Mekonomen klister og 33(?) på dørå. Kan det ver restane av bilen? Burde kanskje våre i ein garasje....

Ford Mondeo '06

avatar Kurt

20.12.2014, 18:05:44
19307 meldinger

"Tror"den står på bryne ja. Ser sliten ut med vinduet nede osv .

Fort gjort i ein fei.

avatar Cooper S

20.12.2014, 19:06:58
3707 meldinger

Ja, på Bryne med presenning inne i bilen bag frontrudå, Fronten så litt sleden ud, men den hadde vel normal høyde, så motor står vel i......

Ford Mondeo '06

avatar Kurt

21.12.2014, 14:41:01
19307 meldinger

Motor var vist stjålet.

Fort gjort i ein fei.

avatar Reimen

21.12.2014, 21:59:22
413 meldinger

Stjålet, som i "solgt"??

Reimen

avatar Kurt

21.12.2014, 23:02:33
19307 meldinger

Tja eg uttalte meg kanskje kjapt der. Eg hørte at den ble "stjålet"

Fort gjort i ein fei.

avatar Sapphy

21.12.2014, 23:20:51
31618 meldinger

Tragisk heila greiå..

Livin la vida sofa


avatar Alli

26.12.2014, 12:13:21
1188 meldinger

Av rein nyskjerrighet, kor mye e det han skylde deg Jr.?

avatar Sir Blitzpower
badass_let@otmail...
28.12.2014, 17:15:12
2996 meldinger

Gjerna mer i svik enn cash.........

-1976`Opel Ascona B Evo500??(Flyndrå)
-2004`Chevrolet Avalanche 502(Bruksbil)
-1980`Chevrolet Corvette Stingray(sommarbil)
-2015`Fiat 500E(By cruiser)
-2010 Vrod Muscle(Finver cruiser)
-1997 Yamarin 5400(Sommar sjarken)
-2015`Yamaha VXS(Sjøscooteren)

avatar André

02.01.2015, 18:35:43
5482 meldinger

ingen som har noe oppdateringer her? rullet han seg godt inn i året eller er det et dødsbo man kan henvende seg til?

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Kurt

02.01.2015, 20:10:10
19307 meldinger

Hva med å ringe han?

Fort gjort i ein fei.

avatar Sir hakkespetten

04.01.2015, 14:06:56
3130 meldinger

Nå har Luigi virkelig tråkka i salataen, han har sletta meg på Facebook......

Toyota Landcruiser

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
04.01.2015, 14:18:27
44927 meldinger

Da lever han!

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar Sapphy

04.01.2015, 14:42:55
31618 meldinger

Slettet Hakkespetten på face... Ai ai ai ai, største tabben til nå. Da har han en hårsår, men hårløs 100kilos kjerring etter seg resten av livet..

Livin la vida sofa


avatar Banjobolt

04.01.2015, 15:09:47
4613 meldinger


Kan hende det va de eldre spillemaskin filmene te hakkespetten som ble for mye for et sårt spillehjerte.

avatar Sir hakkespetten

04.01.2015, 16:16:55
3130 meldinger

Muligens det, men dette e uden tvil hans livs største tabbe.
Ingen slette Sir hakkespetten smiley

Toyota Landcruiser

avatar Sir Blitzpower
badass_let@otmail...
07.01.2015, 11:03:31
2996 meldinger

Han har fått seg ny facebook profil vertfall for han hadde lagt te bjarth69 nå sisst helg eller ka det vasmiley

-1976`Opel Ascona B Evo500??(Flyndrå)
-2004`Chevrolet Avalanche 502(Bruksbil)
-1980`Chevrolet Corvette Stingray(sommarbil)
-2015`Fiat 500E(By cruiser)
-2010 Vrod Muscle(Finver cruiser)
-1997 Yamarin 5400(Sommar sjarken)
-2015`Yamaha VXS(Sjøscooteren)

avatar Sir hakkespetten

07.01.2015, 16:49:00
3130 meldinger

Ja å isje meg, nå ska eg laga SJAU

Toyota Landcruiser

avatar Sir Blitzpower
badass_let@otmail...
10.01.2015, 18:46:28
2996 meldinger

smileysmiley

-1976`Opel Ascona B Evo500??(Flyndrå)
-2004`Chevrolet Avalanche 502(Bruksbil)
-1980`Chevrolet Corvette Stingray(sommarbil)
-2015`Fiat 500E(By cruiser)
-2010 Vrod Muscle(Finver cruiser)
-1997 Yamarin 5400(Sommar sjarken)
-2015`Yamaha VXS(Sjøscooteren)

avatar Banjobolt

11.01.2015, 01:09:04
4613 meldinger


For å snu det negative til noe positivt:

De fleste som holde på med bil har vel en eller annen gang hatt det litt trått økonomisk? Bil e en dyr hobby!

Ka med å legge opp den mest fornuftige planen du kan se for deg som kunne hjulpet? Me kan ta utgangspunkt i 200.000,- først. 1.2mill i gjeld tror eg e vanskelig for de fleste å klare uten proffesjonell hjelp.

For min egen del har eg vel alltid levd litt på kanten økonomisk og skulle gjerne hatt noen gode råd selv. Og bare for å avklare, eg har ikkje noen gjeld på 1,2 mill, men 50.000,-.


avatar Furre

11.01.2015, 04:20:32
2221 meldinger

Det e jo umulig å komma med råd uten å veda någe om din situasjon. komme jo veldig an på inntekt og utgifter.. For luxus felle folk handle det jo stort sett om å kutta ud unødvendig luxus.


Enten må du kutta utgift eller øka inntekt, så må du jo prøva å ha gjelda ein plass med minst mulig renta..

Kriseløysning e jo å selga onna verdier for å fjerna gjeld, men det hjelpe jo lide viss du fortsette med handlingsmønsteret så skaffa deg gjeld i utgangspunktet.


avatar 02-Henning
02henning@gmail.com
11.01.2015, 13:13:46
10372 meldinger

Det hjelper også å bytte ut "det ordner seg sikkert" med konkrete planer for å redusere gjeld.

Du må først få oversikt over inntekter og utgifter, prioritere sistnevnte og kutte ut de som overskrider disponibel inntekt. Rent psykologisk hjelper det også å innse at du har det ganske greit uten den råeste bilen, mest eksotiske ferien eller maks to måneder gammel TV. Rasjonalisering av innkjøp med behovsprøving før kode+klar; trenger du egentlig dette, vil jeg kunne få pengene tilbake hvis jeg angrer (altså; er det et marked å selge til utenom meg selv.

Egentlig bare sunn fornuft, men når gjeld først er blitt et problem er det vanskelig å se den åpenbare veien ut.

Livet er for kjedelig til å kjøre korte biler.

avatar Arne
arneragde@yaoo.no
11.01.2015, 13:14:24
11068 meldinger

Eg slite også økonomisk av og til. Eg får nemlig ikke regningene til å strekke til.smiley

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar Sapphy

11.01.2015, 13:21:29
31618 meldinger

Nye Egil-vogna må vel hjelpe litt på de største opphopningene av kapital? :-)

Livin la vida sofa


avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
11.01.2015, 13:26:24
44927 meldinger

Jeg tror nøkkelen ligger i å kartlegge formuen nøyaktig. Altså summen av innholdet på kontoer, gjeld, verdi på biler og bolig. Normalt er dette et negativt tall så lenge man er ung. Regn ut tallet ofte, og lag gjerne en graf over utviklingen i et regneark. Når tallet blir mer og mer negativt over tid, er man på ville veier, og må gjøre tøffe tiltak. Det skal være en positiv trend.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar Jr.
junior@schanche.com
11.01.2015, 13:56:12
5873 meldinger

Eventyret ville nok avdekket at Luigi lider av en sykdom, så rasjonalitet er ikke en faktor lengre. Dette går ut over alt og alle som er i nærheten.

avatar Sapphy

11.01.2015, 14:14:47
31618 meldinger

Helt klart en sykdom. Likevel er det jo mulig å oppsøke lege om det er "trøbbel i tårnet"..

Livin la vida sofa


avatar Arne
arneragde@yaoo.no
11.01.2015, 14:22:01
11068 meldinger

Denne sykdommen tror jeg heter stormannsgal. Har merket tydlige tegn til den i flere år.

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar Egil S

11.01.2015, 16:20:49
7581 meldinger

Nja, sykrom,en har vel helst med at man sammenligner seg med folk man har lite til felles med økonomisk.
For en person i 20åra som har venner som er 10-20år eldre eller mer er det lett å glemme det økonomiske forspranget vennene har.
Det er klart at har man vært i full jobb i mange år og har eid bolig lenge så har man en større økonomisk frihet og sikkerhet.
Om den unge i egne øyne mener han har like bra inntekt som vennene og ikke tenker på det økonomiske forspranget vennene har er det lett at økonomien går til helvete.
Det er stor forskjell på å skal betale på alt på en gang, og å ha jobbet seg opp til der man er over mange år. Men det er ikke så lett å se det når man er ung.

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar Sapphy

11.01.2015, 16:56:28
31618 meldinger

Håper du har godt med sandsekker :-)

Livin la vida sofa


avatar 02-Henning
02henning@gmail.com
11.01.2015, 17:28:16
10372 meldinger

Et annet poeng er hvem man sammenligner seg med. Hvis du har omgangsvenner som har arvet eller fått store gaver fra foreldre i form av tomt eller tilskudd til hus, så hjelper det ikke å strekke egen inntekt i tro om at du skal "henge med". En annen ting jeg ofte legger merke til er at noen venner kan ha hytte, andre prioriterer dyre ferier, andre igjen har gjerne dyr bil, atter andre har båt, osv. Hvis jeg plutselig skal "toppe heile driden" så er det lett å glemme at sammenligningen dekker 5-6 forskjellige inntekter, mot min ene, og ingen kan toppe på alle fronter samtidig. Det nyttigste er igrunnen bare å innse det fjollete i det materielle rotteracet og putle ivei med sitt eget. Finn en hobby som gir deg glede og mestring og velg nivå utifra hva du er komfortabel med å tape av penger.

Livet er for kjedelig til å kjøre korte biler.

avatar Egil S

11.01.2015, 17:46:20
7581 meldinger

Helt riktig det Henning. Skal man reise til syden ha hytte fjellet og båt i havnen i tillegg til ny bil stort hus og bil eller annen hobby så krever det en inntekt som overgår det de aller fleste har.
Derfor må man velge, noe som ikke er så lett når man er ung.

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar pberg
pberg@lyse.net
11.01.2015, 18:35:23
5469 meldinger

Det hjelper også ofte med å ikke ha det nyeste og dyreste av alt.

avatar Sapphy

11.01.2015, 19:29:43
31618 meldinger

Eg har bare gammel drit, men 400k i lån :-)

Livin la vida sofa


avatar Arne
arneragde@yaoo.no
12.01.2015, 00:05:06
11068 meldinger

Herregud, så sitte du på leiligheter og et heilt hus???

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar Richard

12.01.2015, 00:33:19
7995 meldinger

Ja, men også en superseat

Richard

avatar Sapphy

12.01.2015, 08:31:47
31618 meldinger

Nei Arne, kun en leilighet og null hus :-)

Livin la vida sofa


avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
12.01.2015, 09:16:57
44927 meldinger

Og en robåt?

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar Sapphy

12.01.2015, 10:37:30
31618 meldinger

Ja, det har jeg, med 2,5hk Honda :-)

Livin la vida sofa


avatar Sir hakkespetten

12.01.2015, 18:23:05
3130 meldinger

Som eg eige 50 prosentsmiley

Toyota Landcruiser

avatar Sapphy

12.01.2015, 19:44:53
31618 meldinger

Jepp, med-reder :-)

Livin la vida sofa


avatar André

14.01.2015, 18:29:45
5482 meldinger

Jeg er gjeldfri en gang i året og det er når skattepengene kommer, ellers ligger jeg å drukner i forbruksgjeld...

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Richard

14.01.2015, 18:36:03
7995 meldinger

er du ikke ferdig med audan snart da... smiley

Richard

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
14.01.2015, 20:29:30
44927 meldinger

Hva med å betale cirka riktig skatt hver måned, så slipper du forbruksgjelden? Du har jo gjort noe feil hvis du får igjen mye på skatten, eller må betale mye restskatt.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar Richard

14.01.2015, 20:37:29
7995 meldinger

det er jo det som er redningen hans for kortgjeld ser det ut som... smiley

Richard

avatar Egil S

15.01.2015, 02:17:13
7581 meldinger

gjeldfri er det nok ikke mange som er.
de fleste har gjeld på bolig, noen på fritidsbolig, transportmiddlel eller hobby.

skatten kan være vanskelig å få rett om man har svært varierende inntekt, der årets største inntekt kan være 3-4 ganger større enn årets minste.
Da blir det til at man heller betaler høy skatteprosent hver måned og får tilbake på skatten.

Jeg har prøvd alle måter og det har stort sett endt med "grining" hver gang.
Hadde tabelltrekk et år for mange år siden og var hos skattemyndighetene i mai og yttret en bekymring over noe lav skatteinnbetaling, men ble beroliget med at dette nok stemte de hadde jo regnet på det, resultatet var baksmell på 74.000kr så tror ikke de helt vet hva de regner på.
Etter det begynte jeg å ha ekstra trekk, etter et par år med gradvis mindre restskatt kom jeg til slutt fram til en prosent der jeg fikk bittelitt igjen på skatten.

Har man ca samme inntekt hver måned er det lett å regne på skatten, Har man svært varierende månedsinntekt er det vanskelig.

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
15.01.2015, 07:55:54
44927 meldinger

Jeg kjører tabelltrekk, og får det til å stemme rimelig bra med min svært variable månedsinntekt. Tabellene er jo progressive, så det bør fungere hvis du treffer rett tabell.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar 02-Henning
02henning@gmail.com
15.01.2015, 09:06:02
10372 meldinger

Er det ikke en fordel med prosenttrekk hvis inntekten varierer veldig mye? Året sett under ett blir det jo samme skatteprosenten uansett om du får alt utbetalt i januar eller fordelt over 12 lønninger - men skattetrekket vil jo variere enormt mellom tabell og prosenttrekk i samme scenario.

Tabelltrekket tar også høyde for "skattefrie" feriepenger og "halv skatt" i desember - dette er jo bare tvungen sparing som ordnes ved at trekket ellers i året skrus kunstig høyt som kompensasjon. Det samme med overtdistimer - skattesatsen på disse ved tabelltrekk er ofte høyere enn ved prosenttrekk, avhengig av hvordan du ligger an i forhold til de progressive innslagsnivåene totalt sett.

For min del er inntekten så jevn at tabelltrekk fungerer helt greit, men for dere med jojo inntekter burde det gå an å skifte til prosenttrekk?

Livet er for kjedelig til å kjøre korte biler.

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
15.01.2015, 09:30:58
44927 meldinger

Tingen er at når månedsinntekten svinger mye, kan jo også årsinntekten være nokså variabel, alt etter hvor mange "gode" måneder man hadde. Her hjelper tabellen med å justere trekkprosenten etter hvor mye man tjener.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar André

15.01.2015, 12:37:06
5482 meldinger

Jeg betaler 44% fast i måneden....

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar 02-Henning
02henning@gmail.com
15.01.2015, 12:59:51
10372 meldinger

Det var jo spenstig all den tid høyeste progresjonstrinn er 47% - du regner med en god del tvungen sparing hos skatteetaten da? De fleste lønnsmottakere med litt gjeld og standard fradrag ligger vel rundt 30% skatt, ihvertfall et godt stykke opp på toppskatten (1-1,2mill). 44% i prosenttrekk er heftig! :-)

Livet er for kjedelig til å kjøre korte biler.

avatar GT86
atledreier@gmail.com
15.01.2015, 13:12:38
530 meldinger

Jeg har luselønn og mye gjeld, og betaler langt over 30% skatt...

He who is last shall be sideways and smiling

avatar 02-Henning
02henning@gmail.com
15.01.2015, 13:26:23
10372 meldinger

Tenker du tabelltrekket da, eller årstotalen (brutto inntekt / utlignet skatt)? Tabelltrekket vil som sagt ligge en del over siden dette kompenserer for halvannen skattefri måned, mens årstotalen gir det sannferdige bildet. Enten det, eller så har vi forskjellig definisjon av "luselønn". :-)

Livet er for kjedelig til å kjøre korte biler.

avatar Olav
olav-tve@frisurf.no
15.01.2015, 14:44:39
3437 meldinger

Hva er luselønn....smiley

Chevrolet Tahoe LT -02 LPG
Chevrolet Camaro -79
VW touran 1.9 TDI/ DSG -05

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
15.01.2015, 14:48:53
44927 meldinger

Her på forumet er det vel alt under en million! :-)

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar Blodstrupmoen
arne@blodstrupmoe...
15.01.2015, 15:20:23
11995 meldinger

Regner med du tenker etter skatt da Ove?

--Time vill sjåvv--
(Oo=V=oO)

avatar Kurt

15.01.2015, 16:55:41
19307 meldinger

Betaler 43% gjorde det i 2013 og 2014 og gikk i null. 2014 litt usikkert ennå då:)

Fort gjort i ein fei.

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
15.01.2015, 17:13:05
44927 meldinger

Jeg endte opp med en fasit på 34 prosent skatt for 2013.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar 02-Henning
02henning@gmail.com
15.01.2015, 17:17:50
10372 meldinger

Eg e øvejidde! Det er tydelig at dere har for lite gjeld og for høy lønn ... :-)

Livet er for kjedelig til å kjøre korte biler.

avatar Tommy

15.01.2015, 17:19:02
11133 meldinger

Jeg bruker kun % trekk, synes det er lettere å følge med selv da, å uansett, så stemmer ikke tallene som skatteetaten legger opp til. Har hatt noenlunde samme (lave)intekt i flere år nå, å for hvert år jeg får tilsendt skattekort, så må jeg inn å justere det opp, å når jeg legger inn ca 250000.- høyere lønn, en hva jeg i realiteten har, å alle fradrag o.l er på plass, så kommer jeg ut rett over på pluss siden når skatteutbetalingen kommer.

Tommy
'09 BMW M3
'17 BMW 118i M sport
'06 VW CADDY


Only when we risk death, do we feel most alive

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
15.01.2015, 17:23:36
44927 meldinger

Tallene som står på grunnlaget for skattekortet skal vel være basert på forrige selvangivelse, justert for normal glidning i lønn og gjeld/formue. De siste årene har de stemt rimelig bra for min del.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar pberg
pberg@lyse.net
15.01.2015, 19:18:51
5469 meldinger

Jeg kjører tabelltrekk, og havner stort sett nokså nært på riktig skatt i løpet av året.

avatar oyvind

15.01.2015, 21:00:37
7175 meldinger

Jeg har også kjørt tabelltrekk og endt opp med maks 2000 avvik de siste årene.
Sjekket nå og fasit ble 35,5% skatt i 2014.
får se om dette ble året jeg gikk på en smell da..---
- Bmw 530xdt
-Renault Zoe Elektrisk!

avatar Egil S

16.01.2015, 00:51:09
7581 meldinger

Problemet med tabell er at den stopper for lavt. den stopper f.eks på 75.000kr, utover det skal det så trekkes en fast %.
men over et helt år så kan dette slå feil ut fordi du betaler veldig lite skatt de månedene du har lav inntekt, og når du går utenfor tabellen blir det ikke helt rett da heller.
så da kan du fort sitte med en stygg baksmell.

Nå betaler jeg endel skatt til utlandet, så det er ennå mer komplisert, men for å unngå baksmell så måtte jeg trekke 47% når jeg kun betalte norsk skatt.


-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar Olav
olav-tve@frisurf.no
16.01.2015, 07:39:57
3437 meldinger

Om en betaler for mye så får en jo igjen, er grei sparebøsse. Øker alltid trekket ekstra.

Chevrolet Tahoe LT -02 LPG
Chevrolet Camaro -79
VW touran 1.9 TDI/ DSG -05

avatar BAE

16.01.2015, 08:22:54
6306 meldinger

Selv alvorlige tråder på T4E kan spores av til en skattekort diskusjon.

Turbo 5 sound addict
10' Ford Focus RS
14' Mazda CX-5 AWD

avatar Egil S

16.01.2015, 08:41:47
7581 meldinger

dette var jo en eventyr tråd, har ingenting med virkelig liv å gjøre og alle likheter med det virkelige liv er helt tilfeldig.

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar 02-Henning
02henning@gmail.com
16.01.2015, 09:01:20
10372 meldinger

Skattekort og økonomiske realiteter henger jo absolutt sammen, så vi har vel ikke sporet av denne tråden enda? :-)

Livet er for kjedelig til å kjøre korte biler.

avatar oyvind

16.01.2015, 19:04:43
7175 meldinger

Har aldri gått tom for tall i tabellen, jeg tjener for lite...

---
- Bmw 530xdt
-Renault Zoe Elektrisk!

avatar Egil S

16.01.2015, 23:27:37
7581 meldinger

Øyvind
Enkelte yrker i oljebransjen har jo lave grunnlønninger og høye kompensasjons tillegg og lange rotasjoner.
ca èn gang i året klaffer dette slik at den ene måneden får man grunnlønn pluss tilegg for en hel 4 ukers tur,
Da kan lønna den måneden fort bli 6 siffret før skatt og gå utenfor tabellen.
og måneden etter er lønna på linje med en butikkansatt fordi da har man ingen tillegg utbetalt fordi man har vært hjemme hele lønnsmåneden.

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar André

17.01.2015, 03:13:25
5482 meldinger

Får smell på 30-40k hvert år....

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar -stig-
stig-a@hotmail.com
17.01.2015, 10:00:00
2631 meldinger

vet ikke hvem "de fleste lønnsmottakere" er som betaler 30% skatt, er mange år siden det skjedde hos meg, selv med leilighet og hus under konstruksjon. ikke tjener jeg så bra heller, men har ligget over 40% totalt trekk i endel år, har trukket 43% flatt og fått igjen noen få lapper.

flere "eksperter" har også ment at tabell SKAL fungere, så tester det i år igjen, 4-5 år siden sist og det endte i kjempebaksmell. har dog satt opp ekstra skattetrekk på lik sum som jeg forventer baksmell, så får vi se smiley

93' Mazda Rx7
13' Mercedes E-klasse

avatar BAE

17.01.2015, 13:49:55
6306 meldinger

Hvis du tar med 0 skatt på feriepengene og 1/2 skatt I desember så blir total skatte prosent litt mindre enn det som står på skattekortet.

Turbo 5 sound addict
10' Ford Focus RS
14' Mazda CX-5 AWD

avatar Furre

17.01.2015, 14:12:54
2221 meldinger

@BAE: Nå e det jo øveraskandes mange så tror staten e snille i desember og gjer halve skatt og at ferie pengane faktisk e skattafrie, må ikkje ødlegga for di smiley

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
17.01.2015, 14:21:24
44927 meldinger

Hvis det hadde vært opp til meg, kunne de kuttet ut alt forhåndstrekk av skatt. Vent til det eksakte beløpet for året er klart, så betaler jeg inn akkurat det. Verken mer eller mindre. Enkelt og greit. Men det hadde vel skapt problemer for enkelte andre, som ville brukt opp pengene på annet fjas før de skulle betales inn, litt i stil med eventyrfiguren i tråden her.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar Egil S

17.01.2015, 23:06:03
7581 meldinger

Ove.
Korea har en lignende ordning for utlendinger, du kan betale månedsvis, eller alt når skatten er klar.
problemet er at dersom du velger å betale alt på en gang får du en liten tilleggskatt på en prosent og to, slik at det blir dyrere for deg å betale inn slik.

og ja, det er nok mange som hadde slitt med å betale for seg.

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
17.01.2015, 23:38:53
44927 meldinger

Den tilleggsskatten bør jo være tilsvarende renten på det voksende beløpet gjennom året, slik at det ikke betyr noe?

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar GULL

20.02.2015, 23:56:12
16129 meldinger

over 10k visninger på denne tråden, heftigsmileysmiley

avatar Sapphy

21.02.2015, 13:00:52
31618 meldinger

Korleis går det med denne finansministeren då?

Livin la vida sofa


avatar André

22.02.2015, 07:53:40
5482 meldinger

rart ingen vet....? smiley

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar -stig-
stig-a@hotmail.com
22.02.2015, 09:26:28
2631 meldinger

har pratet med folk langt utenfor "trim-4-eldre" kretsen som har snust opp denne tråden, som og har kjent Luigi, utrolig hvordan denne tråden har spredd seg.

Noen har vært overrasket, og noen ikke smiley

93' Mazda Rx7
13' Mercedes E-klasse

avatar Sir Blitzpower
badass_let@otmail...
23.02.2015, 09:16:08
2996 meldinger

Har alltid hatt tabelltrekk, og har ennå tegode å få baksmell. Men får lønn til å trekke meg 1500kr extra i måneden i frivillig skattetrekk. Det har vert ein faktor noen år på at eg ikkje har fått smell ogsmiley

-1976`Opel Ascona B Evo500??(Flyndrå)
-2004`Chevrolet Avalanche 502(Bruksbil)
-1980`Chevrolet Corvette Stingray(sommarbil)
-2015`Fiat 500E(By cruiser)
-2010 Vrod Muscle(Finver cruiser)
-1997 Yamarin 5400(Sommar sjarken)
-2015`Yamaha VXS(Sjøscooteren)

avatar Richard

23.02.2015, 09:21:56
7995 meldinger

Ja, men er du sikker på om de har fått med seg formuen i flyndrå...

Richard

avatar André

14.03.2015, 08:43:34
5482 meldinger

Noen som har en update her?

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Sapphy

14.03.2015, 09:30:20
31618 meldinger

Eg har fått igjen pengene for lenge siden og har den korteste innkrevingen. Likevel fortsatt sykt irritert, gidd å brenne av kompiser for å finansiere fett og overforbruk!

Livin la vida sofa


avatar kRYTEC
daniel@krytec.com
15.03.2015, 11:39:36
5897 meldinger

Jeg har fortsatt ikke fått mitt...

--

Daniel
Tlf: 95208954

avatar André

15.03.2015, 14:01:57
5482 meldinger

Vet sev noen som har lagt dårligere råd enn meg som har lånt denne j***** mer enn meg...og som enda ikke har fått pengene.

Nå har jeg jo innsett at de pengene han skylder meg er det bare å se langt etter men er forsatt interessert i å vite hvor og hva svinet driver med om dagene.....ligger han å ruller seg i smultringer eller i fosterstilling i et eller annet hjørne?

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Sapphy

15.03.2015, 14:40:14
31618 meldinger

Dere skulle brukt Goa-Superinkasso!

Livin la vida sofa


avatar Rune B

15.03.2015, 19:21:21
2830 meldinger

https://www.youtube.com/watch?v=U8C310pynM0


VW E-UP! 14
VW Touran 16

:::Verden er stadig i endring:::

avatar Joachim Fjeld

15.03.2015, 22:47:01
1462 meldinger

http://www.youtube.com/watch?v=U8C310pynM0

avatar Mari L

30.03.2015, 01:46:09
4 meldinger

Hei. Har dessverre også blitt lurt av denne idioten.
I 7 mnd nå har han skyld meg xx kr. Hver bidige uke har det kommet så mange forskjellige unnskyldninger at det er til å bli kvalm av. Siste oppdatering jeg har fått er at han ble påkjørt en eller anna dag i uke 7.. Var plutselig en som kalte seg for Espen som svarte meg via Luigi sin facebook. Luigi var (selvfølgelig) på vei til banken for å ordne pengene til meg da han ble påkjørt. Det skjedde utenfor banken påstod han der Espen. Luigi pådro seg da hjernerystelse og brudd i bein og ribbeina.. Fikk litt kontakt med Luigi via facebook ukene etter, men han spøkte ting bort og prøvde å være morsom og latet som om det ikke var noe problem disse pengegreiene. Han lovte ihvertfall at han skulle gjøre alt for at det skulle bli ordna, og det lovte han der Espen og......
1 mnd senere hadde det fremdeles ikke skjedd noe, og etter den mnd hadde vel Luigi lovet meg hvertfall 5 ganger at nå var det på gang og nå ble det ordnet, og han sa vel tre eller fire ganger at han ble skrevet ut. Men neida. 1 mnd var gått, og Espen skrev melding: "Vi gjør alt vi kan for å ordne opp for han, men tilstanden hans er værre nå enn for en uke siden. Foreldrene kommer hjem neste torsdag for å være der med han. (12.mars.). Snart 3 uker har gått og Luigi har omtrent ikke svart meg på en eneste melding. Han er i fin form, det har han fått fram hvertfall. Da han endelig svarte på en av mine 10 sider lange meldinger med kjefting og smelling så var svaret hans - "Eg e her nå :D Alt står bra te me meg :D", og thats it..
Nå på mandag (23.mars) var sist han sa at han skulle klare å overføre pengene innen uka. For han skulle bli skrevet ut den dagen. Men nei, dagene gikk, og torsdagen skrev han til meg igjen at han heller ble utskrevet på lørdag.

Sikkert ufattelig dårlig forklart og ligger sååååååå mye mer i det her, men dette her er bare fra den siste mnd. Jeg har et helt halvt år også å fortelle om.... Kjenner bare at den fyren der skulle hatt grisejuling! Makan til frekkhet.... Blir helt kvalm.


avatar Mari L

30.03.2015, 01:50:50
4 meldinger

Og nei, han har ikke svart på noe etter torsdag. Gudene vet om han i det hele tatt ligger på sykehuset eller hva han driver med.

avatar Banjobolt

30.03.2015, 07:17:54
4613 meldinger


Spilte kje han NM i poker i Dublin denne helgen?


avatar Egil S

30.03.2015, 07:21:44
7581 meldinger

Får håpe det ikke er mer enn du tåler å tape da Mari L.
Ser ut som det er mange som har finansiert overforbruket hans.

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar André

30.03.2015, 08:07:49
5482 meldinger

Tror Luigi har "viktigere" personer å betale tilbake til enn deg Mari...men han betaler ikke tilbake til dem heller smiley"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
30.03.2015, 08:17:14
44927 meldinger

Han er vel avhengig av å finne nye folk å "låne" fra for å betale de verste kreditorene sine.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar BAE

30.03.2015, 08:58:00
6306 meldinger

Har han jobb og inntekt i det hele tatt?

Turbo 5 sound addict
10' Ford Focus RS
14' Mazda CX-5 AWD

avatar Kurt

30.03.2015, 09:06:48
19307 meldinger

Synd så grei kar skal ende opp sånn.

Fort gjort i ein fei.

avatar kRYTEC
daniel@krytec.com
30.03.2015, 09:34:03
5897 meldinger

Hvis han faktisk hadde vært ein greie kar så hadde han ikke endt opp sånn...

--

Daniel
Tlf: 95208954

avatar Kurt

30.03.2015, 09:44:39
19307 meldinger

Godt Poeng.

Fort gjort i ein fei.

avatar Egil S

30.03.2015, 09:56:13
7581 meldinger

man kan havne i økonomisk trøbbel uavhengig av om man er grei eller ikke.
Blir jo som å si at alle på luksusfellen ikke er greie mennesker.

Det er enkelte som ikke evner å ha oversikt over visse ting, bl.a økonomi og penger.
Mange mener også at når andre kan, så kan de også.
Dessverre ser man kanskje ikke at noen venner gjør noe, og andre noe annet, så skal man selv gjøre begge deler.

Selv om jeg har forskjellige venner som f.eks flyr småfly, kjører rally, har feriebolig i Spania, båt, hytte i Sirdal og bil-restaureringsprosjekt, så innser jeg at jeg ikke kan ha alle de tingene jeg også, og derfor ikke har noen av de tingene jeg nevnte.

Luigi her vil måtte tilbringe svært mange år med diverse "kreditorer" på nakken.

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
30.03.2015, 10:17:46
44927 meldinger

Når man utnytter venner for egen vinning på den måten, er man uansett ikke grei lenger. En ting er å havne i økonomiske problemer selv, men da må man ta konsekvensen av det, og ikke dra med seg andre ned i elendigheten.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar André

30.03.2015, 11:24:26
5482 meldinger

Det er stor forskjell på å låne ifra venner og kjente for å betale ned annen gjeld som har kommet ut av kontroll enn å låne ifra venner og kjente for å forsette å holde liv i sitt ukontrollerte høye forbruk...

Luigi drev med det sistnevnte over LANG tid og var fult klar over tingens tilstand og han gjorde alt han kunne for å forsette å få pengene inn, uansett hvor kynisk og sleipe metodene var. Han spilte på det at han var en kjernekar og likt av mange, samt at vi skulle synes synd på han når han ikke kunne betale, men at han skulle ordne opp så raskt så mulig, funka det ihvertfall på meg! Mulig han overbeviste seg selv om at vi skulle bare glemme at han skylte oss penger, på lik linje at enkelte folk tror at regningene forsvinner om man bare kaster dem i søpla.

Jeg hadde en dårlig følelse ca 1 uke etter jeg lånte han de første pengene men som en god venn som jeg trodde jeg var, så tenkte jeg at han trengte nok pengene mer enn jeg gjorde. Vi kan alle komme i ubehagelige situasjoner der vi må spør andre om hjelp og må kanskje lyve om hva man trenger hjelp til evt har problemet med. Uansett, jeg regnet med at han kom til å betale tilbake når han fikk litt mer orden på saker og ting, så jeg lånte han penger en gang til.

Var sist i September fjor han "åpna" seg for meg og sa at han hadde vært en ordentlig idiot mot alle de som hadde vært så snille å hjulpet han. Han skrev at han og faren skulle sette seg ned i helgen som og sette opp en oversikt over utestående penger for å få kontroll over sin økonomiske situasjon samt at han skulle ta kontakt etter helger. (og så gikk uten uten at jeg hørte noe som vanlig). Etter dette ga jeg opp og så egentlig på pengene som fortapt. Så kom denne tråden her opp og ja, da så jeg hvor dumsnill jeg hadde vært, alt var bare løgn for å forsette å holde kontaktstrømmen oppe.

Som jeg nevnte litt lengre oppe, han hadde solgt familien sin for en tusenlapp eller to..

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Arne
arneragde@yaoo.no
30.03.2015, 13:09:59
11068 meldinger

Vi er i hvert fall mange som har noe til felles her inne. Vi er snille og hjelpsomme. Er jo noe å ta med seg det ogsåsmiley

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar Mari L

30.03.2015, 15:15:53
4 meldinger

Nei, måten han har lurt både meg og andre på er til å bli kvalm av. Jeg hadde også en dårlig følelse allerede første gang jeg lånte han. Men allikevel endte det opp med at jeg har hjulpet han i 7 mnd og tapt 25 000kr. Og jeg fatter ikke åssen det er mulig å komme på så mange unnskyldninger som det han har gjort! Og heller ikke at det går ann å være så dum som meg å tro på alt!

Man er ikke mye grei når man lurer vennene sine som er så snille å hjelper deg, og såå respektløs og kaldt.
Det var i september han begynte å låne av meg, så han ordnet neppe opp i noe. Han låner vel penger fra andre for så å betale ned til andre han har lånt av..

Men! Nå skal det også sies; sist han spurte om penger (januar), så trengte han 3000kr til flybillett fra Hammerfest. Han satt tydeligvis fast der borte 3 uker alene etter et oppdrag på sjøen....... Han loooooovte at han skulle ta flyet rett hjem og det første han skulle gjøre var å overføre til meg. Så dum som jeg er ville jeg hjelpe han med å komme seg hjem slik at jeg endelig kunne få pengene mine, men denne gangene var samboeren min heldigvis smart å krevde noe av Luigi før jeg lånte han mer. Luigi skrøyt så voldsomt over at han hadde fått lønning på 80 000, så da krevde vi rett og slett å se lønningsslippen hans for å få bekreftet at pengene var der. Og han sendte faktisk lønningsslippen, hvor både personnummer, bank konto og alt står. OG de 80 000kr. Så, vi lånte han pengene til å komme seg hjem - slik at jeg kunne få mine tilbake.

Dagene gikk, og 4-5 dager etter fikk vi kontakt med han igjen, det hadde vært så forsinkelser og han hadde ikke kommet hjem enda. Den 6. dagen sendte han melding at han var hjemme og han skulle i banken å få ordna alt. Og da hørte jeg ikke mer ifra han før etter han derre Espen kontakta meg å sa at han hadde blitt påkjørt utenfor banken. Og der har han tydelig vært nå i langt over 1 mnd.

Vi ringte banken for å sjekke om kontonr stemte og det gjorde det. Luigi hadde konto der. Vi ble også anbefalt å kontakte lensmannen for å anmelde det og finne en løsning på det ettersom vi har over 200 bilder av samtaler som bevis + personnummer og alt. De mente de skulle hjelpe oss alt de kunne. Så vi får se om det finnes håp fortsatt. Selvom jeg egentlig har gitt opp for lengst.

Hehe, Arne. Vi får ta det med oss ja :)

avatar Kurt

30.03.2015, 15:42:24
19307 meldinger

Kjipt å lese at han forsatt lurer folk:( Sånn han holder på så egler han snart på seg noen han ikke vil ha besøk av:( Heldigvis kjente eg lunta før eg lånte han penger, Fan for ein dust.

Fort gjort i ein fei.

avatar Jr.
junior@schanche.com
30.03.2015, 18:49:38
5873 meldinger

Lønnslipp fra hvilket firma?

avatar Mari L

30.03.2015, 18:53:20
4 meldinger

Hitec products AS

avatar Jr.
junior@schanche.com
30.03.2015, 18:58:46
5873 meldinger

Fra eventyret:

""Husverten sørget for å bringe Luigi til jobb dagen etter, slik at han kunne få reddet denne. Etter møte med sjefene sine sa Luigi selv at han hadde fått 2 måneders ekstra prøvetid og en siste sjanse. Dette var en Torsdag. Fredag gikk fint, og så kom helgen. Mandag morgen var Luigi igjen spysyk. Det var han også Tirsdag, og Onsdag, og på Torsdag lå oppsigelsen fra jobben i posten. Luigi var arbeidsledig.""

Godt dette bare er ett eventyr. Ellers måtte jo lønnslippen vært en forfalskning....

avatar Sapphy

31.03.2015, 15:58:46
31618 meldinger

Jeg mottok falske screenshots når han prøvde å lure meg.
Alt er svindel løgn og bedrag til pengene dine EVENTUELT måtte komme på konto.
Frekk liten faen dette.
Egil sitt eksempel er ikke relevant. Om du sliter med egen økonomi er det ingen grunn til å dølle opp andres.

Livin la vida sofa


avatar Egil S

01.04.2015, 09:03:55
7581 meldinger

Goa.
Det er nok sant i dette tilfellet.
Men det kan jo hende det startet slik for Luigi, så ballet det på seg.


-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar André

01.04.2015, 12:04:02
5482 meldinger

Men er det noen som har fysisk sett dette året?

PS: Tror vi kan begynne å bruke fult navn samt personnummer nå.....

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Sapphy

01.04.2015, 13:13:12
31618 meldinger

Det er liten vits å beskytte fyren, han har valgt sin karriere tydeligvis.. Nå er det bedre å beskytte fremtidige offer med å spre info best mulig.

Livin la vida sofa


avatar Alli

01.04.2015, 21:50:00
1188 meldinger

Altså om du søker på Tor Arild Mario Hansen på google så kommer denne tråden opp som 5. resultat

avatar Arne
arneragde@yaoo.no
02.04.2015, 02:24:59
11068 meldinger

Hehe. Burde vel lagt ut noen bilder av fettpresso og?

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar Svindlet-Av-Luigi.Saksmål
silje.grod@hotmai...
01.05.2015, 10:28:15
2 meldinger

Heisann! For dere der ute som lurte på hvordan dette eventyret endte: Det forsetter enda..
Jeg fikk en melding på FB av selveste Mario/Luigi om han kunne få campe hos meg ett par dager til han fikk lønn. Ok tenkte jeg, han skylder meg en betydelig sum, så noe penger hadde kommet godt med. Dagene gikk og lønna kom ikke, han hadde som vanlig mange unnskyldinger. Men jeg sa at dette var ikke noe hotell, og vi fikk ordne dette en annen gang. Da han reiste forsynte han seg godt av polvarer, brus og snop fra mine mange utenlansreiser. Jeg merket noe av dette før han fikk kommet seg ut døra, men desverre ikke alt... Jeg prøvde å få kontalk men ingen svar.

Trodde han hadde sine lavmål, men nei.. Dette er en mann som stjeler fra fattige studenter...

Men jeg tenkte: Hvis det er flere her inne han skylder penger, kan ikke vi gå sammen om en annmeldelse? Saksomkistninger blir billigere og saken sterkere om vi er flere!?
Skrik ut om det er aktuelt! :)

avatar Richard

01.05.2015, 11:09:36
7995 meldinger

Anmeld for tyveri. Søksmål får du bare utgifter med sannsynligvis desverre...

Det kan jo faktisk hende at han prøver å gjøre opp for seg mot at du trekker anmeldelsen...

Richard

avatar Sapphy

01.05.2015, 16:12:42
31618 meldinger

Jeg stiller gjerne som vitne med min sak.

Å trekke søksmål hjelper ikkje, eneste som har ført frem til nå er hardest mulig skyts og null slark. Kjør idioten i senk!

Livin la vida sofa


avatar CatoJ

01.05.2015, 17:01:33
102 meldinger

Oppførselen er sykelig og burde nok vært behandlet. Dessverre må folk tynes heilt til de bikker før helsevesenet finner grunnlag for tvangsinnleggelse. Å utgjøre en "nærliggende og alvorlig fare for eget eller andres liv eller helse." tolkes som regel slik at en må stå bli fersket med kniven, løkka eller pistolen klar. Når personen ikke er kommet så langt, så blir alt bare vanskelig og tar lang tid. Spesielt gjelder dette den nære familien.

Det fins to åpenbare måter å håndtere dette på:
Forgive and forget. Tolk det som en sykdom og gje personen fred til å komme seg.
Kollektivt gå inn for tyn og null slark, heilt til an får behandling.

Alt anna blir bare å dra ting ut i langdrag. Det fins jo ikke nok penger, så de må alltid komme fra noen andre. Der har dere runddansen. Han blir ikke frisk av årelangt press om å gjøre opp for seg.avatar Jr.
junior@schanche.com
01.05.2015, 18:06:22
5873 meldinger

Spillegalskap er en sykdom. Å lyge, stjele og manipulere er ett valg.

avatar Sapphy

01.05.2015, 19:18:20
31618 meldinger

Jeg har vært forkjølet, men likevel latt være å hoste folk rett i tryne.

Livin la vida sofa


avatar CatoJ

01.05.2015, 21:28:44
102 meldinger

Eg føler ikkje for å diskutere denne saken så "åpent" som her. Eg har berre treft Luigi ein enkelt gong, over pils. Det var før denne saken kom opp, men førsteinntrykket mitt skurra jaffal.

Kjartan; eg blir hosta i tryne regelmessig, uten at vedkommende forstår det..

avatar André

02.05.2015, 11:09:38
5482 meldinger

Er det ingen som har banken karen opp enda?

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Sapphy

02.05.2015, 16:32:54
31618 meldinger

Virker usannsynlig at han ikkje har fått bank. Noen ganger må det til!

Livin la vida sofa


avatar Egil S

03.05.2015, 13:30:07
7581 meldinger

Dette med bank og slikt har jeg aldri forstått.
får jo ikke pengene dine tilbake ved å banke eller skade vedkommende.
Ser folk på det som "han skylder meg penger så da får han bank så har jeg fått noe igjen for pengene" og så er gjelda strøket?

I dette tilfellet er vel det beste at flest mulig blir opplyst slik at runddansen kan stoppe ved at han ikke får tak i mer penger.


-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar Fanatic

03.05.2015, 14:09:51
4228 meldinger

Logikken med vold er vel at voldsmannen får sine penger tilbake, selv om de andre ikke får sine, vil jeg tro.

avatar André

03.05.2015, 15:07:15
5482 meldinger

Logikken er at noen ganger må man se at det faktisk er konsekvenser for sin oppførsel.

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Egil S

03.05.2015, 17:26:14
7581 meldinger

poenget mitt var at har han ikke penger så hjelper det ikke banke han helseløs, mannen kan jo ikke trylle.
Han må altså arbeide for å få inn penger for så å betale gjelden sin, ved å gi vedkomede bank kan han sansynligvis ikke arbeide etterpå.
spørsmålet mitt gikk litt i den banen at dersom man ikke får pengene tilbake så kan man slette gjelden ved å banke vedkomede? Bank = gjeldfri?

tenker litt tilbake til gamle mafia historier og "sementsko" o.l.
dersom personen skylder deg penger så vil
A. juling/bank/brukne bein o.l føre til at man ikke får pengene sine da personen bli arbeidsufør iallfall en periode.
B. drap, gjør jo også at man ikke får inn pengen sine noen sinne.

Å sørge for at personen jobber slik at han kan betale gjelden, evt. kan personen utføre jobb for deg for å nedbetale gjelden dersom han ikke har mulighet til å betale i penger.
for de som han skylder små beløp så kan jo plenklipping og luking av bed være noe, for de med byggeprosjekter kan jo en medhjelper være en mulighet.

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar Joachim Fjeld

03.05.2015, 18:49:27
1462 meldinger

Vold (ikke at jeg er voldelig av meg) funker nok som motivasjon for å skaffe frem pengene, ikke låne penger man ikke klarer å betale tilbake neste gang, som signal for andre som tenker de også kunne slippe unna om de ikke betaler osv. Det bygger seg nok opp en del aggresjon som instinktivt søker utløp når man ikke får betalt sitt eget lån, når andre ikke klarer å betale tilbake.

avatar Egil S

03.05.2015, 19:14:53
7581 meldinger

Dette med aggresjon å sinne kan jeg forstå.
Men siden det her er snakk om så mange kreditorer og så mye penger så er det ikke realistisk at han vil klare å betale alle tilbake på mange år. Går ut fra det er snakk om beløp fra noen få tusenlapper til flere ti-tusner hos hver kreditor.

siden han sannsynligvis ikke har penger så må folk nesten innse at:
1. pengene er tapt
2. pengene får man ikke igjen på lang tid i beste fall
3. se på alternative måter å "betale gjelda"

skylder han deg 5000kr, ja da kan han klippe plenen din i sommer og luke bedene dine. eller hjelpe til men et eller annet prosjekt man har hjemme e.l.
Pengene er tapt, men han har iallfall måtte gjort noe for å betale den. tror man må tenke litt kreativt i slike situasjoner.

problemet her er vel at gjerningsmannen er som sunket i jorden for tiden.

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar Sapphy

03.05.2015, 20:01:30
31618 meldinger

Det har vist seg at å stille hardt mot hardt er det som funker mot denne feite lille smultbolla. I mitt tilfelle holdt det med harde ord, frister og krav. Etterhvert som smultbolla blir mer og mer dreven i svindlergamet må kanskje harder ting enn ord til for å gi samme inntrykket.
Vold er selvsagt aldri riktig eller greit, men noen ganger er det likevel 100% fortjent.

Livin la vida sofa


avatar subaru 1303
nils.ole.fosse$$h...
04.05.2015, 16:40:16
239 meldinger

Klippe plenen? Han stikker vel bare av med klipperen smiley

avatar André

05.05.2015, 10:52:13
5482 meldinger

smileysmiley

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Egil S

05.05.2015, 23:09:45
7581 meldinger

Luigi er vel ikke tilfeldigvis blitt 27år?

http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/sandnes/Solgte-to-mobiltelefoner-tolv-ganger-pa-Finnno-3689846.html

-12 BMW M550xdT
-90 BMW 850IA
-14 BMW S1000R

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
05.05.2015, 23:15:47
44927 meldinger

Han er 1986-modell.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar Jr.
junior@schanche.com
06.05.2015, 00:58:00
5873 meldinger

Jaggu godt jeg ikke har fått masse telefoner fra folk som har kjøpt alskens på finn.no og aldri fått det.... Da hadde han nok stått i kø til en slik dom....

avatar Svindlet-Av-Luigi.Saksmål
silje.grod@hotmai...
11.05.2015, 17:30:34
2 meldinger

Heldigvis har jeg familie medlemmer som er udannet innen lov og orden! (Har selv planer om å bli politi)
Har begynt å ta kontakt, samle bevis og lignende, og skal inn på politistasjonen i nærmeste fremtid. Jeg vil ikke avsløre for mye, for jeg vet Mario er her inne å leser, men jeg kan si at jeg tror mange misforstår dette med saksomkosninger.. Dette er ikke et privat søksmål. Så om flere vil bli med er det bare å sende ei melding.

Jeg vil bare forhindre at han forsetter med dette, han fikk en sjangs i forrige uke til å begynne å nedbetale meg. Men som vanlig tok han aldri kontakt når alt kom til alt. Jeg forventer ikke at skal betale alt på en gang, men litt hver måned og en stor unnskyldning for at han faktisk var frekk nok til å stjele fra meg er forventet...

Mailet igår et 116 siders dokument til politiet, de venter nå på at jeg skal reise inn og vitne. Godt jeg har en mor som er dommer for KFO på fritiden og er en eksamen fra å være advokat!


avatar Kurt

11.05.2015, 18:38:50
19307 meldinger

Stå på Silje!

Fort gjort i ein fei.

avatar Kurt

11.05.2015, 18:50:48
19307 meldinger

Eg ga mailen din videre te ei.

Fort gjort i ein fei.

avatar Sapphy

11.05.2015, 21:46:11
31618 meldinger

Glimrande jobbet Silje!

Unnskyldning får du nok aldri, ikke hadde den vært verdt noe heller, Luigi hadde kun sagt unnskyld dersom det hadde gjort at han kunne stjele mer penger.


Livin la vida sofa


avatar Luigi-

11.05.2015, 21:47:59
13 meldinger

Hei

Det er tjukkasen Luigi her. Jeg har igrunnen valgt å ikke skrive her. Men velger nå å gjør det.
Det er igrunnen ikke så mye jeg kan gjøre en å beklage veldig det jeg har gjort. Å til alle dere jeg har ødelagt får, lurt og svindlet. Alle får pengene igjen, jeg har begynt å betale ned noen litt og litt, og kommer til og fortsette med det. Det kommer til å ta tid men en gang må jeg begynne. I tillegg til dette får jeg og nå behandling av en psykiatrisk avdeling, der jeg har vist frem denne siden og fortalt alt jeg har gjort lenge før jeg begynte med gambling.

Forventer ikke noe sympati eller noe. Men håper at ting kan roe seg litt med drittslenging. Viss noen vil ha kontakt. Ta gjerne kontakt på facebook. så skal jeg svare å gjør mitt beste.

Luigi

avatar Kurt

11.05.2015, 22:09:34
19307 meldinger

Vist dette e sant så har du iallefall startet ein lang og riktig reise. Lykke til og håper du lykkes.

Fort gjort i ein fei.

avatar Peter R

11.05.2015, 22:29:13
14 meldinger

Drittslenging blir avsluttet når gjeld er betald!
Men lykke til, de kan du trenge.

avatar CatoJ

12.05.2015, 18:04:55
102 meldinger

Luigi,

De sier vel at erkjennelse av problemene er første steg i behandlingen. Ut fra det du skriver, så virker det lovende. Men jeg ser samtidig at du har en svært tynnslitt tillit fra de du har lurt, løyet og jukset med. Tilliten må gjenopparbeides og den må fortjenes.

Jeg håper bare du ser at det er du og deg alene som har ansvar for tidligere handlinger, for å skape endring og rydde opp i problemene.

Så ta et oppriktig ansvar, men sørg for å benytte deg av den hjelpen du blir tilbudt. Alt går så meget bedre når du får ryddet opp dette! smiley

avatar André

13.05.2015, 10:38:12
5482 meldinger

Så Luigi sier ting for å slippe å utsette å betale tilbake og få folk til å synes enda mer synd på han? Nei, det har aldri skjedd før...

Men jeg for hoppe på toget selv å si lykke til og takk for at du er et skrekk eksempel som man kan advare andre med.

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Peter R

20.05.2015, 18:35:56
14 meldinger

Ryktene sier att Luigi er tilbake i Rogaland, avbetalings runde eller ny lånerunde.......

avatar Luigi-

20.05.2015, 18:59:58
13 meldinger

Det er ikke et rykte, det er fakta. Starten på behandlingen er i Rogaland, å hvor jeg blir sendt etterpå vett jeg om ei uke eller to. Mest sansynlig en plass i Rogaland det og.

avatar Sapphy

20.05.2015, 19:16:39
31618 meldinger

Eller et 'fakta', håper det ikke blir flere bind av Asbjørnsen og Moe :-)

Livin la vida sofa


avatar Richard

21.05.2015, 01:52:57
7995 meldinger

jeg synes det er flott at Luigi kommer seg i behandling, det er til det beste for alle... og de som har utestående penger får en større sannsynlighet til å få penger tilbake når han tar tak i livet sitt... jeg håper det løser greit til slutt selv om det sikkert kan ta noen år..

Richard

avatar Sapphy

21.05.2015, 07:55:53
31618 meldinger

For all del!

Livin la vida sofa


avatar Sir Blitzpower
badass_let@otmail...
24.05.2015, 20:59:26
2996 meldinger

Komme nok te å ta tid men godt han vil ordna opp vertfallsmiley

-1976`Opel Ascona B Evo500??(Flyndrå)
-2004`Chevrolet Avalanche 502(Bruksbil)
-1980`Chevrolet Corvette Stingray(sommarbil)
-2015`Fiat 500E(By cruiser)
-2010 Vrod Muscle(Finver cruiser)
-1997 Yamarin 5400(Sommar sjarken)
-2015`Yamaha VXS(Sjøscooteren)

avatar Sapphy

25.05.2015, 01:43:07
31618 meldinger

Narkiser vil bli clean også.

Livin la vida sofa


avatar Peter R

25.05.2015, 10:21:31
14 meldinger

Han skriver han skal ordne opp, er der noen her som han har tatt kontakt med ang. nedbetaling?
Han påstår att han har begynnt med betaling, kan det bekreftes..
Han ber om mindre dritslenging, regnar med att der er noen
som ber om penger og en personlig unskyldning.
avatar Olav
olav-tve@frisurf.no
28.05.2015, 23:02:54
3437 meldinger

Og så er han igang igjen... Tuning deler på FB

Chevrolet Tahoe LT -02 LPG
Chevrolet Camaro -79
VW touran 1.9 TDI/ DSG -05

avatar Sapphy

28.05.2015, 23:09:00
31618 meldinger

Herlige...

Livin la vida sofa


avatar Olav
olav-tve@frisurf.no
28.05.2015, 23:10:18
3437 meldinger

https://www.facebook.com/groups/323488161032805/843649989016617/?notif_t=group_comment_reply

Chevrolet Tahoe LT -02 LPG
Chevrolet Camaro -79
VW touran 1.9 TDI/ DSG -05

avatar Blodstrupmoen
arne@blodstrupmoe...
28.05.2015, 23:44:09
11995 meldinger

http://www.facebook.com/groups/323488161032805/permalink/843649989016617/

--Time vill sjåvv--
(Oo=V=oO)

avatar CatoJ

29.05.2015, 00:05:46
102 meldinger

Rekner med alle anmelder til politiet. I tillegg går det an å melde behov for verge til Fylkesmannen. Alvorlig spillegalskap er god grunn. Fylkesmannen vil da undersøke behovet nærmere. Et ras av meldinger på samme person vil sikkert høyne prioriteten noe hos begge instanser.

https://www.politi.no/tjenester/anmeld_et_forhold/
http://www.vergemal.no/Nyttige-skjema/

http://www.vergemal.no/Documents/Skjema%20til%20Nyttige%20skjema%20og%20Mine%20vergemål/Skjema%20i%20PDF-format%20Interaktive/Bokmål/GA-8029%20B%20Melding%20om%20behov%20for%20vergemal%20191113%20Int.pdf


avatar Richard

29.05.2015, 00:06:02
7995 meldinger

han blir bura inne nå... lån er vanskelig å få noe på... men med svindel ren svindel åker han rett inn...

Richard

avatar Jr.
junior@schanche.com
29.05.2015, 00:12:24
5873 meldinger

Epilogen fra eventyret:

Mens husverten og vennene sitter drikker kaffe etter vel utført ryddejobb, ringer telefonen til husverten. Det er en kar fra Kristiansand som lurer på om en Luigi bor på denne adressen fortsatt. Han trenger å vite det til en politianmeldelse. Husverten svarer at han akkurat er kastet ut, hvorpå Kristiansandsmannen svarer at han har kjøpt en MAC av Luigi på ett kjent nettsted med gratis annonser på "torget" for kjøp og salg, og betalt forskudd på 9000, men aldri fått denne. Husverten må fortelle Kristiansandsmannen at han nok dessverre har blitt svindlet, som så mange mange andre. Tidligere i helga har det vært en kjenning av en kar som også har blitt lurt for noe elektronikk på døra til husverten, også han har betalt forskudd for noe han ikke har fått.

........ Hadde eventyret fortsatt så ville det nok omhandlet X-antall flere slike telefoner..... i månedsvis.

avatar kRYTEC
daniel@krytec.com
29.05.2015, 00:18:35
5897 meldinger

Noen som har screenshot av facebook innlegget siden det er fjernet nå før jeg fikk det med meg?

--

Daniel
Tlf: 95208954

avatar Richard

29.05.2015, 00:40:52
7995 meldinger

jeg hadde tilfeldig siden ikke lukket ned...

får ikke pasted det inn her.. men har pasted det inn i word...


Richard

avatar Richard

29.05.2015, 00:42:45
7995 meldinger

sender deg mail Daniel

Richard

avatar Arne
arneragde@yaoo.no
29.05.2015, 03:20:38
11068 meldinger

Det ligger mange tråder om han på facebook, så det virker ikke som det innlegget hans over her er særlig troverdig. Han sier vi kan kontakte han på facebook. Men det er ikke lett hvis han opererer med mange forskjellige navn.

Og dette virker som helt nylige saker, så han holder nok på i samme stil ennå.
Per Espen Stokka har han visst brukt flittig for å selge sparcostoler som han har stjålet bilder fra en annen annonse i USA.

Så eneste virkemidlet som funker her, er nok nakkeskudd. Makan til møkkamann.

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar Sir Blitzpower
badass_let@otmail...
29.05.2015, 08:54:31
2996 meldinger

Se om denne virke.......mange sure folk her!!!!smiley

https://www.facebook.com/groups/323488161032805/843746225673660/?notif_t=group_comment_reply

-1976`Opel Ascona B Evo500??(Flyndrå)
-2004`Chevrolet Avalanche 502(Bruksbil)
-1980`Chevrolet Corvette Stingray(sommarbil)
-2015`Fiat 500E(By cruiser)
-2010 Vrod Muscle(Finver cruiser)
-1997 Yamarin 5400(Sommar sjarken)
-2015`Yamaha VXS(Sjøscooteren)

avatar Sapphy

29.05.2015, 10:10:46
31618 meldinger

Ikkje rart.. Det finnes jo ikke noe mer provoserende enn å bli svindlet av ei smultbolle.

Livin la vida sofa


avatar Siggi

29.05.2015, 15:29:15
202 meldinger

Ser han har menga seg med Østebøen på Kvia igjennom Tast bil & motorsport... Det kan jo bli ett festligt eventyr.

Eg elske F5

avatar Eivind
info@efmotor.no
29.05.2015, 15:59:35
1306 meldinger

Hva det betyr? Hvem er Østebøen?

avatar Blodstrupmoen
arne@blodstrupmoe...
29.05.2015, 16:23:02
11995 meldinger

http://www.proff.no/roller/tast-bil-motorsport-da/oltedal/biler-og-kj%C3%B8ret%C3%B8y/IGH0ZBX0CUX/

--Time vill sjåvv--
(Oo=V=oO)

avatar Jr.
junior@schanche.com
29.05.2015, 18:29:31
5873 meldinger

Østebøen kom seg ut og fikk skjerpa seg i tide.....

avatar Arne
arneragde@yaoo.no
29.05.2015, 18:35:37
11068 meldinger

Tråder om svindleren vokser raskt på facebook. Han er en skikkelig kjendis nå. Han går nok ei lys fremtid i møte.

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar Sapphy

29.05.2015, 18:52:47
31618 meldinger

Prøver å svindle seg ut av trøbbel enda.. omtrent som "fucking for virginity"...

Livin la vida sofa


avatar Sir Blitzpower
badass_let@otmail...
30.05.2015, 01:41:20
2996 meldinger

Mye hissige folk på facebook nå jah.........Men masse falske navn og falske firmaer+++++++lyde ikkje godt det her. Synd at folk som faktisk har ett greit liv gidde å roda det te så jævligt for seg sjøl......smiley

-1976`Opel Ascona B Evo500??(Flyndrå)
-2004`Chevrolet Avalanche 502(Bruksbil)
-1980`Chevrolet Corvette Stingray(sommarbil)
-2015`Fiat 500E(By cruiser)
-2010 Vrod Muscle(Finver cruiser)
-1997 Yamarin 5400(Sommar sjarken)
-2015`Yamaha VXS(Sjøscooteren)

avatar Petter Lønning
petterlonning@gma...
30.05.2015, 10:34:17
660 meldinger

Ein bekjent politianmeldte han i går for svindel, lå visst inne ein god del anmeldelser allerede...

'89 Porsche 944 Turbo
'06 Audi A3 2.0 16V TDI quattro
'10 VW Passat 2.0 TDI 4Motion R-Line
'82 VW Golf 2.0 16V Berg Cup
'83 VW Golf 1.5 Automat

avatar BAE

30.05.2015, 20:21:11
6306 meldinger

Beste utfall for alle parter i denne tragiske saken er at nok folk sender inn anmeldelser slik at politiet og rettsapparatet velger å prioritere saken. En periode i fengsel gjør at hovedpersonen får tenkt igjennom hva han vil med livet sitt. Sjansen for at han nå får seg et ærlig betalt jobb og begynner å betale folk tilbake tipper jeg er liten. Norge er for lite og gjennomsiktig til å leve av svindel. Det ender fort med grining.

Turbo 5 sound addict
10' Ford Focus RS
14' Mazda CX-5 AWD

avatar André

31.05.2015, 01:53:00
5482 meldinger

Han kontaktet meg å sa at han muligens kunne betale tilbake hele beløpet han skylder meg den 15 juni.


"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Eivind
info@efmotor.no
31.05.2015, 09:34:32
1306 meldinger

Men da måtte han bare låne litt mer av deg først eller?

avatar Sapphy

31.05.2015, 10:08:01
31618 meldinger

Eller noen andre ufrivillige...

Livin la vida sofa


avatar Alli

31.05.2015, 10:37:13
1188 meldinger

picture

avatar Alli

31.05.2015, 10:38:44
1188 meldinger

fAck det var feil bilde.
http://www.filmweb.no/migration_catalog/article654827.ece/representations/bh/Svindleren

avatar Sapphy

31.05.2015, 11:10:01
31618 meldinger

Alli, to feil på det filmcoveret.. Intelligent og Livsfarlig.... Eller det vil sei IQ lav og BMI livsfarlig..

Livin la vida sofa


avatar André

11.06.2015, 20:42:45
5482 meldinger

har enda ikke hørt noe ifra Luigi.......jeg som trodde at han endelig skulle gjøre opp for seg smiley

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Sapphy

12.06.2015, 00:47:13
31618 meldinger

Ehh hoho... Pengene er gått i fett og gambling.

Livin la vida sofa


avatar André

12.06.2015, 08:04:02
5482 meldinger

vel, enda noen dager til den 15 juni så jeg har forsatt troen!

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Sapphy

12.06.2015, 19:50:10
31618 meldinger

Lol

Livin la vida sofa


avatar ettaD

16.06.2015, 22:43:57
3 meldinger

15 juni? ;) Nei da kunne han ikke betale tilbake for da lå han på sykehuset!

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
16.06.2015, 22:56:01
44927 meldinger

Hva var diagnosen? Brist i kneskålene?

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar Sapphy

16.06.2015, 23:03:36
31618 meldinger

Fikk han ikkje med seg mobilbanken til sykehuset?

Livin la vida sofa


avatar ettaD

16.06.2015, 23:05:49
3 meldinger

Tja, veit ikke helt hva han sliter med jeg ;D Han skulle betalt tilbake penger til 2 stk nå på mandag.. han var "heldig" å fikk 18 000 forrige uke ;) men så klart 6 000 i slike Paysafe kort så han har hatt mange lange "videokonferanser" for jobben ;)

avatar ettaD

16.06.2015, 23:08:26
3 meldinger

Nei han besvimte på jobb så da fikk han vel ikke med seg den :P

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
16.06.2015, 23:16:09
44927 meldinger

Så han har en jobb, altså?

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar Rally_Rogaland

16.06.2015, 23:25:14
1 melding

Jeg leverte min anmeldelse til politiet idag.
Heldigvis har jeg tatt utskrift av hele "salget" av telefonene jeg aldri fikk.
Samt kontoutskrift med navn, dato og beløp!
Trist av venner kan gjøre slikt....men håper han er mann nok til å ordne opp!
Men det vil jo tiden vise! Har mast jevnlig siden oktober i fjor.
Anmeldelse var lissom siste utvei, så alle som har noe utestående bør få det gjort.
Føler en liten lettelse når dette er i systemet!

avatar Sapphy

17.06.2015, 06:17:48
31618 meldinger

Noen som har sett han på sykehuset? Sett at han har besvimt? Sett an på jobb? alt er løyn til det motsatte er bevist.

Livin la vida sofa


avatar Robart

17.06.2015, 10:25:55
125 meldinger

jeg så for noen dager siden at det dukte opp bilde av han på face lagt ut av en jeg ikke ville svindla/lånt av :P

avatar Arne
arneragde@yaoo.no
18.06.2015, 22:40:58
11068 meldinger

Han driver i beste svindlerstil ennå. No fant eg en helt fersk tråd på facebook, der han svindla en fyr for 4 dager siden. Så de som tror de får penger igjen, kan heller tro på julenissen dessverre.

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar Sapphy

18.06.2015, 22:45:47
31618 meldinger

Viss du er tøff nok så svindler han noen andre for å betale deg tilbake 😂😂😂

Livin la vida sofa


avatar Bjorn78

30.06.2015, 12:46:14
9 meldinger

Bruker han ennå den "tor arild mario hansen"-profilen på FB?? Er jo bilde av han der i alle fall...

Sende denne til han:
"Kjører ned til Polti-Lennsmann på torsdagen for å annmelde deg for svindel/bedrager/(sett inn det du mener passer best).
Ha en fin dag."

Tviler på svar (mannen har jo ikke baller til det), men er jo verdt forsøket da...

avatar Olav
olav-tve@frisurf.no
30.06.2015, 13:05:11
3437 meldinger

Han har jo ikke noe å sette inn, må vel først lure noen andre. Trist skjebne for alle involverte....

Chevrolet Tahoe LT -02 LPG
Chevrolet Camaro -79
VW touran 1.9 TDI/ DSG -05

avatar Sapphy

30.06.2015, 13:52:56
31618 meldinger

En makalaus ÅNNASS :-)

Livin la vida sofa


avatar NotaMariofan

02.07.2015, 11:30:38
3 meldinger

Fyren prøvde seg på pengelåning av meg også. Ville låne 8000 og jeg skulle få 10000 tilbake når han fikk lønn, men jeg sa heldigvis nei til det. Toppet seg da han prøvde seg en gang til og frekk som han var sa han at jeg kunne jo bare ta fra sparekontoen min når jeg sa jeg ikke hadde så mye på brukskonto. Har også sett han lure venner i nød på det groveste, så han får seg nok en smekk før eller siden.

avatar sielengs
sgusdal2002@yaoo.no
02.07.2015, 11:48:18
1086 meldinger

glad i noe som ikke selges på apotek denne skruen eller?

avatar Fanatic

02.07.2015, 13:13:23
4228 meldinger

Ja. Gambling.

avatar Sapphy

02.07.2015, 15:36:05
31618 meldinger

Og tydeligvis kicket av å lyge..

Livin la vida sofa


avatar NotaMariofan

05.07.2015, 10:17:27
3 meldinger

Fikk et tips om i går at han er aktiv på Twitter. @tamh86 er brukernavnet hans. Sikkert lettere å få tak i han der

avatar Sapphy

11.07.2015, 20:50:25
31618 meldinger

Ka skjedde?

Livin la vida sofa


avatar Fanatic

11.07.2015, 20:58:05
4228 meldinger

Eventyret blei for nært virkeligheten for enkelte?

avatar Cooper S

12.07.2015, 00:01:35
3707 meldinger

Hm, hvis Mario har fått te dette, så e det dårligt, han hadde jo ikkje akkurat forbedra seg itte det eg har lest?

Ford Mondeo '06

avatar Sapphy

12.07.2015, 00:09:26
31618 meldinger

Liker name and shame eg..

Livin la vida sofa


avatar Vwdiesel

12.07.2015, 01:32:13
240 meldinger

Kansje han har trua med anmeldelse sånne folk eiger jo ikke skam..

Golf 1 diesel

avatar Olav
olav-tve@frisurf.no
12.07.2015, 13:40:43
3437 meldinger

Ka skjer, står han ikkje inne for sine handlinger ? Tragisk og trist for han og involverte. Var grei med meg når han henta bil for meg ...

Chevrolet Tahoe LT -02 LPG
Chevrolet Camaro -79
VW touran 1.9 TDI/ DSG -05

avatar Sapphy

12.07.2015, 13:53:07
31618 meldinger

Ja, fyren VAR grei, derfor han har greid å svindle så mange med sine dårlige historier,

Livin la vida sofa


avatar Alli

14.07.2015, 09:36:48
1188 meldinger

Forstår ikke problemet. Det var jo bare en fiktiv historie som på ingen måte hadde paralleller mot sannheten?

avatar Peter R

17.07.2015, 14:18:17
14 meldinger

http://tamh.blogg.no/

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
17.07.2015, 14:26:39
44927 meldinger

Bli gjeldfri er på 32. plass på bucketlisten. Men mange dyre punkt som ikke er gjort ennå.
http://tamh.blogg.no/1435877215_bucketlist.html

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar kamikaze

17.07.2015, 14:41:58
420 meldinger

Og der var alt borte....

avatar -stig-
stig-a@hotmail.com
17.07.2015, 15:20:32
2631 meldinger

hva er greia?

ett kjapt googlesøk og man finner ikke noe negativt om mannen? det er jo litt skummelt da godtruende folk som faktisk søker litt ikke finner noe som tilsier at man virkelig ikke burde handle av mannen... Fant kun noe om jeg gikk inn i spesifikke facebookgrupper...

han burde være svartelistet mtp kjøp/salg.

har han fått noe lovmessigheter med seg? slikt blir det jo bare mer svindel av.

93' Mazda Rx7
13' Mercedes E-klasse

avatar Fanatic

17.07.2015, 17:36:40
4228 meldinger

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:f9q0Us7WewMJ:tamh.blogg.no/1435877215_bucketlist.html+&cd=1&hl=no&ct=clnk&gl=no

avatar Fanatic

17.07.2015, 17:37:39
4228 meldinger

https://twitter.com/tamh86
https://instagram.com/tamh86/

avatar Fanatic

17.07.2015, 17:38:07
4228 meldinger

http://twitter.com/tamh86
http://instagram.com/tamh86/

avatar Arne
arneragde@yaoo.no
18.07.2015, 01:50:16
11068 meldinger

Daniel sluttet med raceinfo pga mye spam. Nå må vi gi oss før hele forumet ryker hehe.

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar Fanatic

18.07.2015, 04:22:20
4228 meldinger

Herregud Daniel., Dette blir for idiotisk

avatar Robart

18.07.2015, 09:23:50
125 meldinger

kan jo vær luigi he betalt gjeld t forumeigar B)

avatar Kurt

18.07.2015, 18:21:44
19307 meldinger

Daniel e ikke sånn. Er noe annet bak uten eg vet hva

Fort gjort i ein fei.

avatar André

18.07.2015, 23:46:08
5482 meldinger

minner meg om når Daniel postet videoen om han fulle mannen som var utenfor bedriften hans, da fikk han vel et brev ifra politiet om at han måtte fjerne den?"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Richard

18.07.2015, 23:52:10
7995 meldinger

han fikk bot for den videoen... smiley

Richard

avatar BAE

19.07.2015, 08:16:12
6306 meldinger

Bot? Regler rundt overvåkingskameraer?

Turbo 5 sound addict
10' Ford Focus RS
14' Mazda CX-5 AWD

avatar kRYTEC
daniel@krytec.com
19.07.2015, 14:09:13
5897 meldinger

Fikk bot på 25 000,- for brudd på personvernet.

--

Daniel
Tlf: 95208954

avatar Sapphy

19.07.2015, 15:28:16
31618 meldinger

Ai....

Livin la vida sofa


avatar BAE

20.07.2015, 08:14:27
6306 meldinger

Auda. Det var en heftig bot. Kunne jo ikke se hvem personen var.

Turbo 5 sound addict
10' Ford Focus RS
14' Mazda CX-5 AWD

avatar André

20.07.2015, 09:05:00
5482 meldinger

personen må ta seg selv veldig høytidelig ihvertfall....

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar ebj

20.07.2015, 09:18:26
246 meldinger

Lurer på hvilken bot han fikk, han som ravet rundt og prøvde å komme inn i en annen manns bil?

avatar kRYTEC
daniel@krytec.com
20.07.2015, 15:19:59
5897 meldinger

Jeg fikk boten på prinsipielt grunnlag, personen på filmen vet nok høyst sannsynligvis ikke at filmen finnes en gang.

--

Daniel
Tlf: 95208954

avatar Luigi-

20.07.2015, 15:44:38
13 meldinger

Sist jeg skrev her, hadde jeg tatt i mot hjelp av psykolog, noe som ikke hjalp noe særlig, jeg fant på mer idioti i etterkant og kom med nye lovnader og løyner.
Det så har skjedd etter det. Er at jeg selv har gått til politiet og meldt meg selv, forklart alt jeg har gjort. Å henvist til eventyret som lå ute her i tillegg.

Jeg kontaktet Daniel etterpå, der jeg spurte om han kunne ta å fjerne innholdet. Noe han sa ja til viss politiet bekreftet at det jeg denne gang fortalte var sant.
Noe dem gjorde etter siste dag der vi var ferdig med gjennomgang av alt jeg hadde gjort.

Grunnen jeg ville ha dette vekk, er at jeg får ikke søkt om noe ny jobb eller leilighet når dette ligge ute. Å noe som resultere i at jeg ikke får betalt noen noe særlig med det jeg har av inntekt nå.
Nå håper jeg at denne saken kan ligge død her på forumet, å at det videre kan bli mellom meg å det jeg har svindlet.

Viss noen har noe de vil si meg, ta kontakt med meg.

avatar Richard

20.07.2015, 16:02:00
7995 meldinger

Leit det gikk så langt som det har gjort!

Hva slags smell tror du at du får fra politien og de ?

Richard

avatar Luigi-

20.07.2015, 16:25:27
13 meldinger

Det er vanskelig å si enda. Men i buret blir det.

avatar Sapphy

20.07.2015, 16:34:14
31618 meldinger

Meget vel fortjent..

Livin la vida sofa


avatar Reimen

20.07.2015, 18:51:53
413 meldinger

Endelig någe det står respekt av, Luigi!!
Lykke te!
Å då kan me andre ver så voksne å la dette temaet ligga, te han eventuelt sko ramla udpå igjen.


Reimen

avatar Sapphy

20.07.2015, 19:45:20
31618 meldinger

Ehh ho ho... Når ble ordene og fortellingene til Lugi verdt ei krona?? Håper det stemmer og at ting går veien. Dette kan like gjerne være for å få åpnet noen godtroende penge-brønner.


Livin la vida sofa


avatar Fanatic

20.07.2015, 19:58:09
4228 meldinger

Skjule fortiden for å skaffe jobb eller bolig på falske premisser? Sounds legit...

avatar SAAB

06.08.2015, 19:40:07
1468 meldinger

Har jobb te deg, så det e bare å ringe så du få betalt ned gjelda di.

Bygdabil er ut

avatar Peter R

25.11.2015, 18:56:21
14 meldinger

Noen somhar hørt noe ifra Luigi?

avatar André

26.11.2015, 09:53:22
5482 meldinger

Ikke annet at han for litt siden solgte noen Viking billetter som aldri eksisterte så han forsetter i "beste" ånd smiley

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Olav
olav-tve@frisurf.no
26.11.2015, 13:45:16
3437 meldinger

Om en Googler så finner en lite eller ingenting annet en vanlig firma opplysninger....

Chevrolet Tahoe LT -02 LPG
Chevrolet Camaro -79
VW touran 1.9 TDI/ DSG -05

avatar BAE

26.11.2015, 14:20:23
6306 meldinger

Det at han lovte bot og bedring her i mai trenger vi tydeligvis ikke legge stor vekt på.

Turbo 5 sound addict
10' Ford Focus RS
14' Mazda CX-5 AWD

avatar Luigi-

26.11.2015, 14:40:17
13 meldinger

Jeg er i live, betaler litt å litt, men må det oppdateres her til dem jeg betaler?
Jeg begynte å jobbe i oktober. å har tenkt å fortsette å jobbe og betale ned litt å litt. Er det noen som lurer på noe kan dere ta kontakt på facebook.

avatar Bjorn78

26.11.2015, 16:23:28
9 meldinger

Ja, jeg tror du skal oppdatere hvem du betaler!
Hvis jeg pakker dette veldig pent inn, så kan man vel si at du har noen "utfordringer" med troverdighet.

Faktisk på det nivået at hvis du skulle dukket opp med penger til meg ville jeg sjekket vannmerke, stripe og alt annet som sjekkes kan. Du har gjort så mange sprell at jeg ville ikke blitt veldig overrasket hvis du kom med forfalska penger!

avatar nakamuri

07.12.2015, 04:47:12
1 melding

ta kontakt på facebook??? Da jeg gjorde det blokkerte du meg!


avatar Luigi-

07.12.2015, 17:23:26
13 meldinger

Det er ingen på facebook som er blokkert fra min konto.

avatar Sapphy

08.12.2015, 06:04:13
31618 meldinger

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/09/11/546543.html

Livin la vida sofa


avatar Richard

08.12.2015, 14:06:57
7995 meldinger

jeg trodde han prestesønnen hadde gjort opp for seg i buret og at det var foreldrene om satt igjen personlig konkurs begge 2... men han har muligens havnet på spillekjøret igjen... for å få vinne foreldrene tilbake... smiley

Richard

avatar Fanatic

08.12.2015, 14:08:28
4228 meldinger

2008

avatar bokken
fuckinlowdowndrum...
08.12.2015, 18:26:06
3124 meldinger

smiley

1992 Mercedes Benz w124 500e
1987 Ford Sierra Rs Cosworth
1989 Mercedes Benz w201 2.5-16 "Evo"SOLGT


avatar Richard

05.02.2016, 21:47:49
7995 meldinger

noe nytt om Luigin ? har dommen falt ?

Richard

avatar Luigi-

05.02.2016, 22:21:12
13 meldinger

10 år.. men rømte til thailand som trådstarter har beskrevet.

avatar Furre

05.02.2016, 23:18:07
2221 meldinger

huh? e dette seriøst?

avatar Kurt

06.02.2016, 09:28:38
19307 meldinger

Ryktene sa at han « lånte» ein 20 fot seilbåt og seilt te Thailand

Fort gjort i ein fei.

avatar Ove Kvam
ove.kvam@lyse.net
06.02.2016, 09:50:01
44927 meldinger

Det er jo en forholdsvis lang seiltur.

::: Det enkleste er ofte det beste :::

avatar Rune B

06.02.2016, 10:52:16
2830 meldinger

Eller nedtur....

VW E-UP! 14
VW Touran 16

:::Verden er stadig i endring:::

avatar Olav
olav-tve@frisurf.no
08.02.2016, 09:22:16
3437 meldinger

Ehhhh, er det sånn Berserk prosjekt.

Chevrolet Tahoe LT -02 LPG
Chevrolet Camaro -79
VW touran 1.9 TDI/ DSG -05

avatar Sapphy

10.02.2016, 16:29:40
31618 meldinger

Ja, som når Jarle Andøy tar med Tangerudbakken, bare med svindling underveis,

Livin la vida sofa


avatar Gunnar R.

22.02.2016, 17:27:32
243 meldinger

Vil anta at en 10 års fengselsdom ville kommet i media. Strafferammen for bedrageri er to år, grovt bedrageri er seks år.

Her er det en lignende sak fra 2014: http://www.tv2.no/a/5512098

avatar Jr.
junior@schanche.com
22.02.2016, 19:32:19
5873 meldinger

Tror heller ikke jeg ville blitt referert som "trådstarter", vedkommende ville ikke brukt så store ord....

avatar André

04.03.2016, 16:00:14
5482 meldinger

hadde nesten glemt ut han her.....

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Sapphy

05.03.2016, 09:47:34
31618 meldinger

Er du fortsatt ufrivillig sponsor av MC Donaldsforbruket hans?

Livin la vida sofa


avatar André

05.03.2016, 13:27:01
5482 meldinger

haha, har ikke sett så mye som en dråpe ketchup ifra han enda....er vel snart 2 år siden jeg frivillig trodde jeg skulle hjelpe en god venn.

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Bjorn78

30.03.2016, 21:28:02
9 meldinger

Sitter å ser luksussmellen på tv3 nå... Noe over en mill tapt på spilling...
Men han karen har i alle fall ikke svindla venner, de stiller opp for han og støtter han for å få fyren opp av grøfta.
Her tror jeg løpet er kjørt...

avatar Kurt

01.04.2016, 15:56:47
19307 meldinger

Ryktene sier at det går rette veien for denne karen også. Men det tar nok lang tid å komme seg utav det heilt.

Fort gjort i ein fei.

avatar André

01.04.2016, 19:53:52
5482 meldinger

har enda ikke sett eller hørt et ord ifra han (eller pengene for den saks skyld)

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Sapphy

01.04.2016, 22:10:31
31618 meldinger

Han fortalte meg og at ting gikk rette veien, rett før han svindla meg..

Livin la vida sofa


avatar Jr.
junior@schanche.com
09.06.2016, 18:13:29
5873 meldinger

Still going wrong, sies det.....

avatar Kurt

09.06.2016, 22:41:23
19307 meldinger

Eg hørte nettopp at han var på rett vei :-/ kjipt vist han detter tilbake til gamle synder

Fort gjort i ein fei.

avatar H_c

10.06.2016, 16:49:16
23582 meldinger

Hvorfor kommer alltid "det går bedre nå" ryktene om ham fra DEG kurt? Hehe. Og alle andre har motsatte ting å si? Tror du kanskje må revurdere påliteligheten til kildene dine. ;-p

GOLF R
Team MONNJUICE!!

avatar Kurt

10.06.2016, 20:46:25
19307 meldinger

Nei. var ein kar eg traff som skrøta av det, han hadde fått sine penger, pluss noen av kompisene hans.

Fort gjort i ein fei.

avatar Raffi
kongraffi@hotmail...
12.06.2016, 20:59:55
4003 meldinger

Hvor mange av kompisene fikk han?smiley

(suzuki swift 1.3 gti 1987)
Alfa Romeo 2.0TS 1998
ford escort xr3i cab 1990
Ford Explorer 4.0 1996
Pugeot 206 CC 2001
Harley Davidsom Night train 2000
Kymco super 9 2005

2005 CITROEN C4 coupe

SUZUKI;Power to the people!!

avatar Kurt

12.06.2016, 21:15:20
19307 meldinger

Eg viste at det kom:) såg det før eg klikke Lagre melding, hehe

Fort gjort i ein fei.

avatar Sir Blitzpower
badass_let@otmail...
07.07.2016, 12:32:59
2996 meldinger

Ryktene seie han har svindla någen folk borte på østlandet nå der han holde hus, men det e nå bare rykter då..........

-1976`Opel Ascona B Evo500??(Flyndrå)
-2004`Chevrolet Avalanche 502(Bruksbil)
-1980`Chevrolet Corvette Stingray(sommarbil)
-2015`Fiat 500E(By cruiser)
-2010 Vrod Muscle(Finver cruiser)
-1997 Yamarin 5400(Sommar sjarken)
-2015`Yamaha VXS(Sjøscooteren)

avatar Olav
olav-tve@frisurf.no
28.10.2016, 08:29:47
3437 meldinger

Er visst i gang nå igjen som "Eskild Paz Trøen" på diverse FB sider. Eller en annen stakkar :-(

Chevrolet Tahoe LT -02 LPG
Chevrolet Camaro -79
VW touran 1.9 TDI/ DSG -05

avatar Olav
olav-tve@frisurf.no
28.10.2016, 12:51:25
3437 meldinger

Ser ut som det er en som har gått i lære.... Tragisk uansett...


Chevrolet Tahoe LT -02 LPG
Chevrolet Camaro -79
VW touran 1.9 TDI/ DSG -05

avatar Luigi-

28.10.2016, 14:08:37
13 meldinger

Eskild Paz Trøen er ikke meg, å jeg er ikke i gang igjen. Å han har ikke gått i lære.

Det går seint, men det går nedover på det jeg skylder. Men fortsatt rette veien uten noe FB, eller noe av idiotien jeg har holdt på med før.

avatar Olav
olav-tve@frisurf.no
28.10.2016, 14:21:29
3437 meldinger


Kjør på så ordner det seg, håper det ordner seg. Går alltid bra for snille gutter :-)

Chevrolet Tahoe LT -02 LPG
Chevrolet Camaro -79
VW touran 1.9 TDI/ DSG -05

avatar Sapphy

28.10.2016, 17:37:39
31618 meldinger

for snille gutter ja..

Livin la vida sofa


avatar H_c

28.10.2016, 21:20:18
23582 meldinger

Har du blitt dømt for noe av dette luigi?

GOLF R
Team MONNJUICE!!

avatar Luigi-

28.10.2016, 21:21:56
13 meldinger

ja

avatar Sapphy

28.10.2016, 22:31:53
31618 meldinger

Er det du som er den kvinnelige liksom-legen også?

Livin la vida sofa


avatar Luigi-

28.10.2016, 23:08:37
13 meldinger

Nei

avatar Christian

06.01.2017, 10:49:12
1549 meldinger

Dessverre er det ingen forbedring her. Mr Luigi har nettopp svindlet kjæresten til eldste jenten hjemme for 27 000. Synd å si det men slike folk burde det være skuddpremie på.

05 Caravelle 2,5 TDI
volvo 850 super car
Nilsen Bilskade 92049723

avatar H_c

06.01.2017, 13:43:20
23582 meldinger

27.000? Fortell?

GOLF R
Team MONNJUICE!!

avatar Sapphy

06.01.2017, 14:06:47
31618 meldinger

Det er lett å drive inn igjen. Det er bare å være den mest bestemte/truende i inkassokøen.

Livin la vida sofa


avatar Christian

06.01.2017, 14:22:08
1549 meldinger

Kjenner ikke alle detaljene i saken men det er ikke måte på storkar han utgir seg for å være. Kanskje jeg får han til å registrere seg så kan han fortelle historien selv. Luigi går systematisk inn i god tid og danner ett bilde av seg selv til offerene som på ingen måte står i samsvar med virkeligheten. Opparbeide seg tillitt for så å få låne til seg større pengebeløp. Dette pengebeløpet trengtes i sammenheng med ett salg av en leilighet i Hammerfest som Luigi eier i følge han selv.

05 Caravelle 2,5 TDI
volvo 850 super car
Nilsen Bilskade 92049723

avatar Sapphy

06.01.2017, 23:02:59
31618 meldinger

Samme her. Tok kontakt, var hyggelig og fortalte hvor bra alt gikk før han svindlet meg. En ekkel slange. 100% kynisk faen.

Livin la vida sofa


avatar BAE

09.01.2017, 13:30:38
6306 meldinger

Han er gjerne inspirert av VR Alexander.

http://www.trim-4-eldre.com/forum.asp?ThreadID=21417


Turbo 5 sound addict
10' Ford Focus RS
14' Mazda CX-5 AWD

avatar Sapphy

09.01.2017, 13:57:26
31618 meldinger

Aner ikkje, men det forundrer meg at jeg har over 20 felles venner på FB med dette trollet.

Livin la vida sofa


avatar Richard

09.01.2017, 16:41:28
7995 meldinger

er denne tilbakebetalingen han skulle utføre stoppet helt opp nå da... eller kom den ikke i gang ? smiley

Richard

avatar Sapphy

09.01.2017, 18:51:44
31618 meldinger

Den går nok som planlagt den.. bare med nye stålne penger..

Livin la vida sofa


avatar Arne
arneragde@yaoo.no
16.01.2017, 21:32:44
11068 meldinger

Herregud for en møkkamann.

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar H_c

31.10.2018, 19:31:38
23582 meldinger

https://m.nettavisen.no/nyheter/innenriks/hevder-han-drar-inn-15000-kroner-hver-dag-pa-facebook-svindel-truer-ofrene-til-stillhet/3423552894.html


GOLF R
Team MONNJUICE!!

avatar H_c

31.10.2018, 19:32:44
23582 meldinger

Konto i en sr bank i stavanger....
Kan det være vår gamle venn?

GOLF R
Team MONNJUICE!!

avatar H_c

31.10.2018, 20:31:19
23582 meldinger

Word on the street sier at det ikke var han...

GOLF R
Team MONNJUICE!!

avatar StigJ

01.11.2018, 19:26:32
3263 meldinger

Var en Russer som hadde adresse på Randaberg.avatar Kurt

01.11.2018, 21:40:01
19307 meldinger

Hvor ble svindler Mario av? Ryktene sier Malta

Fort gjort i ein fei.

avatar Sapphy

01.11.2018, 22:13:16
31618 meldinger

Ka i alle dager ska han finna på der nere? Måtte an så langt avgårde for å finne nye offer?

Livin la vida sofa


avatar Luigi-

01.11.2018, 22:15:55
13 meldinger

Artikellen er ikke meg, Jeg er i Norge. Å jeg var i Malta for og holde foredrag om spilleavhengighet, hva jeg har gjort og hva jeg gjør.

avatar Sapphy

02.11.2018, 18:55:15
31618 meldinger

Hmm. Holdt du foredrag om svindleavhengighet og?

Livin la vida sofa


avatar André

07.11.2018, 03:27:12
5482 meldinger

Jeg har enda ikke fått mine penger. Mange spør hvorfor jeg ikke blir ferdig med audien og jeg må lyve og si at jeg er lat og hater bilen men egentlig er det fordi du enda skylder meg penger.

"Har gammal dame og putter kroner til overs i Audan hver eneste måned"

avatar Sapphy

08.11.2018, 02:05:32
31618 meldinger

Feigt å skylde på spilleavhengighet. Spilleavhengighet er noe som kun kan lage problemer for en selv.
Svindleavhengighet er når en synes det er greit å la egne problemer gå ut over alle andre.

Livin la vida sofa


avatar Arne
arneragde@yaoo.no
19.11.2018, 03:59:45
11068 meldinger

smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar Kurt

19.11.2018, 11:57:45
19307 meldinger

Hva gjør du for å rette opp feilå du har gjort då, utenom å prate om det? Har du ringt rundt f,eks til alle du har lurt? og lagt deg flat å forklart?

Fort gjort i ein fei.

avatar Sapphy

26.01.2019, 19:25:03
31618 meldinger

https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/BJjxb0/Aftenbladets-nyhetsstudio?pinnedEntry=12786

Livin la vida sofa


avatar Reidar

26.01.2019, 20:07:21
4043 meldinger

http://www.aftenbladet.no/lokalt/i/BJjxb0/Aftenbladets-nyhetsstudio?pinnedEntry=12786

Dropp "s" i https så åpnes linken automatisk når den trykkes på

avatar Arne
arneragde@yaoo.no
05.02.2019, 18:35:41
11068 meldinger

Holder klovnen på ennå???

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar Sapphy

10.02.2019, 02:24:27
31618 meldinger

Mye te felles med Hovedpersonen i Fyre Festival han Luigi :-)

Livin la vida sofa


avatar Arne
arneragde@yaoo.no
08.03.2019, 04:33:56
11068 meldinger

Den såg eg her om dagen. Snakk om fadese hehehe.

Vi skal alle bli gamle, men å bli voksen er frivillig!!

avatar Sapphy

09.03.2019, 04:07:00
31618 meldinger

Akkurat :-)


Livin la vida sofa


avatar Sapphy

27.03.2019, 15:41:47
31618 meldinger

https://www.aftenbladet.no/innenriks/i/8mqpa1/Han-hadde-1_2-mill-i-pokergjeld_-men-jaktet-den-store-premiepotten-Det-fikk-100-russ-svi-for

Livin la vida sofa


avatar BAE

27.03.2019, 16:57:56
6306 meldinger

Hvor gammel er Luigi?

Turbo 5 sound addict
10' Ford Focus RS
14' Mazda CX-5 AWD

avatar mroek
oyvind@dynator.no
27.03.2019, 18:59:35
2441 meldinger

Er han ikke 32, da? Artikkelen er bak betalingsmur, men under bildet står det "25-åringen", så med mindre noen har blingset på alder så handler vel den artikkelen om noen andre?

-- Det er effekten som teller --

"Obegxnfgrg gvq å fwrxxr uin fbz fgåe ure"

avatar Sapphy

28.03.2019, 01:16:55
31618 meldinger

Han har sikkert løyet om alderen og.

Livin la vida sofa


avatar Jr.
junior@schanche.com
17.10.2019, 16:44:10
5873 meldinger

Nok en gang i søkelyset...

Fra kona mi: Fikk telefon nå fra en mann som spurte etter "Luigi". Han hadde svindlet dattera. Hadde politianmeldt det+ engasjert advokat. Sendte han eventyret ditt

avatar Raffi
kongraffi@hotmail...
18.05.2020, 00:39:44
4003 meldinger

smileysmiley

(suzuki swift 1.3 gti 1987)
Alfa Romeo 2.0TS 1998
ford escort xr3i cab 1990
Ford Explorer 4.0 1996
Pugeot 206 CC 2001
Harley Davidsom Night train 2000
Kymco super 9 2005

2005 CITROEN C4 coupe

SUZUKI;Power to the people!!

avatar Kurt

29.05.2020, 02:24:53
19307 meldinger

Noe nytt her då=


Fort gjort i ein fei.

avatar CatoJ

23.11.2020, 17:59:16
102 meldinger

Kan'kje ver' så mangen andre?
https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/7K7164/vipps-saa-hadde-han-svindlet-25-privatpersoner

avatar Luigi-

23.11.2020, 22:46:56
13 meldinger

Det kan vær mange andre,
Feil alder er det og.

avatar Kurt

13.12.2020, 19:19:14
19307 meldinger

Kossen går det med deg Liuigi? på vei til å få orden?


Fort gjort i ein fei.

avatar Reidar

27.12.2020, 02:26:41
4043 meldinger

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Qmr2jP/seriesvindleren

avatar NotaMariofan

27.12.2020, 07:51:58
3 meldinger

Det er "Luigi" det handler om i den saken, ja. At den guttevalpen ikke eier skam. Faen meg helt utrolig hvordan han fortsatt holder på. Og du trenger ikke komme her og lyve og si at det ikke er deg, for det er det. Når skal du slutte å ødelegge for folk?

avatar Kurt

27.12.2020, 15:00:08
19307 meldinger

Stemmer det. Sånne folk må bures inne og gjemme nøkkelen i minst 10 år

Fort gjort i ein fei.
Fremside>>Generelt>>Eventyret om Svindler-Luigi Søk
Ikke innlogget Ikke innlogget
ny = ny thread
ul = ny(e) ulest(e) post(er)
Antall forum medlemmer: 2635 Forum statistikk
Adminlogin:

For å kunne poste på forumet, må du være innlogget.
For å registrere deg, klikk HER!
Har du allerede registrert deg, logg inn her:

Brukernavn:

Passord:
Bruk Cookies
(Cookies gjør at du automatisk er innlogget hver gang
 fra maskinen du er på nå. Bruk kun hvis du er på en
 privat datamaskin)
Har du glemt brukernavnet/passordet ditt? Trykk her!
Forumet er levert av Hjelseth Computers
Det tok 1,2813 sekunder å generere denne siden.